dimarts, 22 de juliol del 2014

Els crims contra la humanitat a Palestina i la censura a Girona

La tragèdia que assota la vida dels palestins passarà a la història del món contemporani com un conflicte enquistat; un conflicte que enfonsa les seves arrels en la cursa pel control dels recursos petrolífers i energètics de la regió. Un conflicte que s'ha cobrat milers i milers de víctimes innocents.

La Nació palestina escriurà la història d'un epitafi, la d'una nació que ha estat abandonada a la seva sort, abandonada pels propis àrabs i atacada per un estat sionista armat fins les dents que no té miraments. Ni el concepte de proporcionalitat ni el respecte pels drets humans forma part del full de ruta dels estadistes i militars de l'estat sionista. La impunitat i el victimisme són les armes diplomàtiques del sionisme, que compta també amb un aparell de propaganda, diplomàcia i militar que és capaç de doblegar fins i tot la llei internacional.

Aquests dies estem assistint atònits a una nova ofensiva militar per terra, mar i aire de les tropes jueves, que en la seva clàssica paranoia col·lectiva en nom de la seguretat, està literalment massacrant la població civil. L'aparell de propaganda de l'estat israelià i el suport polític dels EUA, així com el silenci de la UE (massa anys de sentiment de culpabilitat a les espatlles dels europeus!) estant protegint aquesta nova agressió de l'estat d'Israel contra la població palestina, que per si no fos prou desgraciada com per superar la penosa precarietat de la franja de Gaza ha d'aguantar els estralls d'una guerra desigual, injusta i absurda, i com totes les guerres, cruel i despietada.

El sentiment d'impotència que vivim moltes persones es veu compensat amb les mobilitzacions i manifestacions que s'estan reproduint arreu d'Europa. Aquests dies un ciutadà de Girona ha penjat una pancarta al balcó del seu domicili que denunciava els crims que està perpetrant l'estat d'Israel contra els palestins; i resulta que la policia l'ha obligat a despenjar-la i li ha comunicat que s'enfronta a una denúncia.

Això és un cas de censura política, un atac a la llibertat d'expressió i un episodi molt greu de degradació de la democràcia. En democràcia s'han de poder expressar les opinions però aquest fet ens demostra que el poder polític i econòmic a Catalunya està preferint silenciar els crits de solidaritat amb els palestins per tapar els crims de l'estat sionista, una autèntica vergonya impròpia d'un país que es diu democràtic. Aquest lamentable atac a la llibertat d'expressió pot sentar un precedent molt perillós que ja s'afegeix a un incident similar que va tenir lloc fa uns pocs anys al Museu dels Jueus de Girona.

Dit això vull deixar ben clar que l'autor d'aquest blog les arrels jueves de Catalunya i Girona, les respecta i les reconeix com un fet cultural propi del qual emana la nostra cultura. Però l'autor d'aquest blog no pensa tolerar atacs a la llibertat d'expressió com el que s'ha viscut recentment. Considero que és una obligació moral denunciar les agressions que l'estat d'Israel està perpetrant contra població civil a Palestina i per això tinc el dret d'exigir que es respecti immediatamentel dret a l'autodeterminació del poble palestí i s'aturi aquesta bogeria col·lectiva que consisteix en massacrar infants, dones, vells i població innocent.

Des de la CUP investigarem qui és el responsable d'aquest atac a la llibertat d'expressió que s'ha produït a Girona, l'investigarem i donarem suport a la persona que l'ha patit. Si darrere d'aquest atac hi ha interessos econòmics i/o polítics actuarem en conseqüència, exigint responsabilitats als autors d'aquest acte indigne i antidemocràtic.