dimecres, 10 de setembre del 2014

Bon cop de falç per canviar-ho tot. Independència i desobediència!

Un any més sortirem al carrer, i ja en fa 300! La data històrica ha arribat i l'empoderament popular cap a la consulta ha bastit un ampli moviment disposat a la desobediència civil. La ruptura i la consulta son un mandat popular que cap institució, partit o líder polític pot ignorar o obviar ara mateix a Catalunya.

Des del centre de l'imperi proven d'espantar-nos amb l'excusa de la legalitat vigent i amb d'altres amenaces. I això fa que a alguns líders polítics els tremolin les cames i apel·len a la necessitat de complir les lleis. És lògic que passi això, de fet era previsible i és una etapa més que cal superar.

Fa dos anys les castes i les elits pressionaven molt per a què la gran manifestació no fos per la independència sinó pel dret a decidir i una majoria social contundent va fer un crit massiu per la independència. I ara la mateixa casta i les mateixes elits ens diuen que la consulta no és possible i que tot aquest procés és una bogeria, un carreró sense sortida.

La realitat és que el poble passarà per damunt d'elits i castes, com ha passat sempre en moments històrics de canvi. Una nova pàgina de la història de Catalunya s'està escrivint i cap tribunal ni cap força policial pot esborrar-la. La desobediència és el full de ruta a seguir, el mandat popular és clar i diàfan i la força democràtica, moral, pacífica i trencadora d'aquesta gran munió organitzada és imparable.

Cal una ruptura i una consulta per assolir la indendència i canviar-ho tot. El dret a decidir-ho tot és un dret democràtic i els aires de canvi que sacsegen la societat catalana obriran la porta a noves fites democràtiques, a nous models econòmics. En l'horitzó proper hi ha el projecte de la  República Catalana i un procés constituent que posi fi al poder de les oligarquies i les finances, que posi fi a les castes xucladores i que posi fi a l'evasió fiscal.

El repte és molt gran i carregat d'incerteses però alhora és tremendament il·lusionant i esperançador. Demà omplirem els carrers i Barcelona serà un clam amb projecció internacional. I en el camí cap al 9 de novembre demostrarem al món que Catalunya farà la seva aportació a la història de la desobediència.