dissabte, 27 de desembre del 2014

Un baixador del TAV a l'aeroport amb el Parc Central empantanegat

La notícia ha corregut com la pólvora a les xarxes socials i ha arribat a les portes del Parc Central de Girona. La Generalitat i Foment projecten fer un baixador del TAV a l'aeroport de Girona. La idea s'ha propagat a través del mitjans de comunicació com si fos una cosa nova i recent, quan tothom sap que ja fa anys que se'n parla. En aquest país el debat públic està segrestat per la frivolitat i la immediatesa dels mitjans de comunicació, que l'únic que volen és sensacionalisme i notorietat. No estan interessats en fer periodisme de debò; els hi agrada practicar la premsa groga, rosa i d'altres colors del règim. Una llàstima que en aquest país ens hàgim carregat una professió tan necessària per a la democràcia!

Però tornant al tema que ens ocupa. Generalitat i Foment han decidit posar la directa i reactivar aquesta vella idea. Quan el debat era on posar l'estació ens vam fer un fart de discutir si al centre de Girona o a l'aeroport. I resulta que els defensors de la primera opció volien totes dues opcions, aquesta ha estat la trampa del fals debat!

Però donat que el mal ja està fet l'únic que podem fer és exigir i reclamar que es torni a enterrar la proposta de fer un baixador a l'aeroport. Al menys fins que el Parc Central de Girona estigui regenerat i millorat. Perquè seria un insult a les persones que porten 7 anys de patir unes obres d'alta destrucció al cantó de casa seva! No puc entendre com tenim una administració tant inhumana i insensible, que se'n pixa dels veïns i comerciants del barri de Sant Narcís, que se'n refot de la destrossa que ha patit el barri i que a mig fer les obres (amb episodis de corrupció inclosa!) ara ja planifiquin començar unes noves obres a un altre lloc.

Com a veí de la ciutat de Girona exigeixo respecte als meus conciutadans de Sant Narcís i com a electe d'aquesta ciutat reclamo seny, prudència i prou radicalitat antidemocràtica als insensibles promotors d'aquesta infernal obra. Que aturin tots els plans per començar noves obres fins que el Parc Central sigui un parc de debò i els veïns i comerciants hagin estat compensats com és degut. Si tenim un mínim de decència el mínim que podem reclamar és respecte!