dissabte, 28 de març del 2015

Comissió de Control d'AGISSA i Taula Municipal sobre el Canvi Climàtic

Aquesta setmana hi ha hagut dues trobades molt importants a l'Ajuntament de Girona, d'aquelles que passen desapercebudes. El dimecres vam tenir una nova sessió de la Comissió de Control d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (AGISSA) i el dijous la darrera sessió del mandat de la Taula Municipal sobre el Canvi Climàtic. 


A la comissió de control van formar-se dos blocs, un que deia que la comissió ja havia fet la seva feina i que aquesta s'havia de cenyir a l'auditoria de l'any 2012 i un altre bloc que deia que haviem de continuar fent la feina. Cal que digui quins eren aquests blocs? També es va fer entrega de les actes, que la CUP farà públiques de forma imminent. Després de molta estona de discussió es va acordar que s'enviarien preguntes als dos blocs de compareixents pendents ( accionistes i Consorci Costa Brava) i que finalment aquests compareixerien. El dia 31 de març s'han d'aprovar les actes.


A la sessió de la Taula Municipal sobre el Canvi Climàtic es va fer molta feina. Es va presentar la feina per fer un mapa de sorolls actualitzat. Hi ha alguns punts de la ciutat molt crítics, especialment escoles com el Bruguera, el Col·legi Verd i  el Cassià Costal. De moment s'ha fet treball de camp i ara cal que els ordinadors recopilin tota la informació per tenir un model de treball. També es va presentar el programa de treball de la Xarxa d'Horts Urbans i la memòria de residus. Queda molta feina a fer en ambdós camps. Finalment ( vaig haver d'absentar-me en aquest punt perquè feia tard) es va parlar del pla de reducció d'emissions de Co2. Va ser la darrera sessió però tot just es comença a posar fil a l'agulla en molts temes. I sense la participació i implicació ciutadana no avançarem.