dijous, 5 de març del 2015

Dilluns 9 de març, Ple a l'ajuntament de Girona

El proper dilluns 9 de març hi ha Ple a l'ajuntament de Girona. Comença a 2/4 de 8 i hi podeu assistir en directe o bé seguir-lo per internet. Les entitats que hi vulguin participar han de presentar una petició a registre amb 30 dies d'antel·lació si volen presentar una moció. Si es vol participar d'algun dels punts de l'ordre del dia cal registrar-ho amb 48 hores d'antel·lació.  Recordeu que els regidors de la CUP serem a les 7 a la plaça del Vi per atendre peticions, propostes, suggeriments o crítiques. A continuació un breu resum de les comissions informatives i dels temes que van a Ple. 

Comissió Informativa d'Alcaldia

Es ratifica la modificació del estatuts del Consorci del Transport Públic de l’Àrea urbana de Girona. 

Comissió Informativa de Promoció i Ocupació
El regidor d'Urbanisme explica que vol desencallar el conflicte sobre el Garatge Fornés a la carretera Barcelona. Els propietaris volen construir-hi i l'equip de govern proposa la descatalogació. També se'ns parla d'aprovar inicialment la tramitació del PMU (Pla de Millora Urbana) número 13 a la carretera Barcelona. La clínica Girona. Finalment informa sobre la Trama Urbana Supramunicipal i l'acord que hi ha entre 5 municipis que a la pràctica vol dir que ara qui vulgui podrà fer grans superficies comercial. 

Comissió Informativa de Ciutadania

Per seguir amb la tradició no hi ha cap tema que vagi a Ple. S'informa sobre alguns temes com ara que s'obriran nous carris bici al carrer Oviedo i al nou pont sobre el Ter. També s'explica que es farà un nou accés a l'esplanada de la Copa i es presenta la memòria de residus. 
Es vol fer una campanya sobre mobilitat adreçada a conductors, ciclistes i vianants i s'informa sobre uns murals relacionats amb l'aigua que una entitat ha pintat a tocar del Ter. . El regidor de Mobilitat explica que han fet una nova parada de bus darrera del Trueta i que algunes parades de bus han incorporat recentment marquesines. 

Comissió Informativa d'Hisenda

L'equip de govern ha pactat amb els sindicats (no em queda clar si amb tots) fer una oferta pública de promocions internes pels propers anys. Fins l'any 2018 sembla que hi haurà una 15 places d'auxiliars administratives. Per a l'any 2015 hi ha el següent:

14 places d'auxiliar administratiu, 6 places d'administratiu tècnic de grau mitjà i 1 plaça d'auxiliar tècnic. 5 places de peó a oficial i 10 places de peó a peó especialista. També 3 places d'auxiliar pràctic que s'arrosseguen d'abans. 

Liquidació del Pressupost 2014

S'aprova per decret i anirà com a assabentat al Ple. Un cop més reclamem que es faci una Audiència Pública sobre tot el procés de tramitació del pressupost i que la liquidació s'hagi de presentar a la ciutadania. 

Mocions

Per part de la CUP es presentarà una moció per a fer els Plens rotatius en diferents llocs de la ciutat. I també es proposarà a la Junta de Portaveus de signar una declaració conjunta contra l'ús i abús del coltan ( material que va a l'interior dels mòbils) aprofitant l'actual edició del MWC.