dissabte, 16 de desembre del 2017

República o barbàrie

Censura, atacs contra la llibertat d'expressió, prohibicions, violència desermada, amenaces, repressió, empresonaments, exili...la violència i brutalitat del 155. Hem arribat a un punt de no retorn on no hi ha alternativa a la República. Les amenaces de l'estat a través de tots els seus braços ( judicial, executiu, legislatiu, policial) i del feixisme al carrer han anat pujant d'intensitat i ja hem vist del què son capaços de fer. 

L'ús de la violència legal i al·legal és la seva arma; han intentat atiar els  enfrontaments i que s'estengui la guspira de la confrontació. Una estratègia ordida pels aparells de l'estat i les seves clavegueres, amb  l'objectiu de liquidar l'autonomia i iniciar un procés de recentralització que ens condemni a ser un territori folclòric durant els propers 40 anys. Podem dir-ho sense embuts: el retorn del franquisme és ja una realitat.

Davant d'aquest escenari només hi cap la República i un potent moviment per la pau i la democràcia, que pugui aturar la violència de l'estat i que restableixi la convivència pacífica entre totes i tots. Som en plena campanya electoral, d'unes eleccions il·legítimes imposades per un estat embogit que ha cessat un govern democràtic sorgit de les urnes. Però hem de ser conscients que la construcció de la República va més enllà d'uns comicis. La República interpel·la a tothom, tant a independentistes com a no independentistes i en aquest sentit fora bo que des de la societat civil aflori un moviment per la pau i la cohesió. 

Els CDR poden ser la llavor d'aquest moviment. La Defensa de la República ha d'anar lligada a la defensa de la igualtat, de la pau, del respecte a la natura. I la República ens ha d'igualar a totes i tots, visqui on visqui i vingui d'on vingui. Això implica molta feina i un coratge immens perquè caldrà plantar cara a la repressió de l'estat espanyol i a la vegada al feixisme que campa lliure pels carrers. 

Però no hi ha alternativa. La República proclamada ha de caminar i només el poble mobilitzat pot fer que esdevingui realitat. El procés constituent ha de ser l'instrument que planti cara a l'oligarquia i l'estat capitalista i apuntali els valors republicans usurpats durant tant de temps per una dictadura franquista que continua ben viva al règim del 78. 
República o barbàrie! 
República o República!