dissabte, 19 de desembre del 2009

La CUP ha de ser el motor del canvi a Girona (I)


Ja ho he dit en més d'una ocasió, la ciutat de Girona reclama un canvi de model, i ho reclama a crits. Estic convençut que ens trobem davant d'una cruïlla en que es poden començar a dibuixar les bases de la Girona del futur.


L'actual composició del govern municipal, amb un PSC instal·lat i perpetuat durant 30 anys en el poder, i 3 dècades és molt de temps, massa temps! i la cosa ja no dóna més de si. El cúmul de vicis i pràctiques acomodatícies ja és insostenible, ens cal un cop de timó a Girona, que sacsegi i remogui el mapa polític de la ciutat ,que obri escletxes per les quals donar pas a saba nova, a brots de llum a la ciutat de l'Onyar.

Una prova de l'esgotament del model de ciutat creat pel PSC-PSOE, i avalat per IC-V i ERC en les dues darreres legislatures és el malestar que hi ha a la Girona dels barris, a la Girona popular. El problema ve de lluny, no és pas nou, però en els darrers temps està prenent força el malestar ciutadà en molts barris de Girona, un malestar que ve originat en bona mesura per la sensació d'abandonament i sobretot per l'esgotament d'un model de ciutat que va encetar el burgès Nadal a finals dels 70, un model que ha culminat i ha arribat a la seva .


Girona té una pila de barris: Fontajau, Sant Ponç, Taialà, Germans Sàbat, Domeny, Campdorà de Baix i de Dalt, Pont Major, Pedret, Barri Vell, Les Pedreres, Torre Gironella, Devesa-Güell, Sant Narcís, Santa Eugènia, Carme-Vista Alegre,Can Gibert del Pla, Montilivi, Palau, Sant Pau, l'Avellaneda, l'Eixample, Montjuic...a part de nombrosos sectors i a molts d'ells hi ha conflictes, problemàtiques específiques i sobretot necessitats.

Darrerament han aparegut focus de conflicte en alguns barris, en faig aquí un breu resum, dic breu perquè si hagués de dedicar més espai necessitaria moltes entrades, ho anirem complementant de mica en mica.

Sta Eugènia de Ter

La profunda decepció dels veïns de Santa Eugènia amb el Pla de Barris i el tracte rebut per part de l’Ajuntament. Els veïns reclamen millores a la plaça del Barco, la reforma de l'antiga Marfà, la definició i execució de la Frontissa, el replantejament dels terrenys de l'antic mercat municipal...


Sant Narcís

En només dues setmanes els veïns han recollit gairebé 3000 signatures contra la implantació de les zones blaves. Per no parlar de la manca d'equipaments esportius, educatius, de lleure...Les obres del TAV estancreant conflicte al barri i el veïnatge d'aquest barri viu, combatiu i alegre està descontent, hi ha una pila de demandes sense atendre i l'ajuntament es fa l'orni. Calen canvis profunds i cedir capacitat de gestió i decisió a l'AA.VV.

Les Pedreres

L'AA.VV reclama millores generals al barri i sobretot accelerar la redacció del Pla Especial que ha d'ordenar i gestionar l'espai. Realment el barri té unes potencialitats enormes i cal abordar la problemàtica ambiental i social existent al barri. L'equip de govern es fa l'orni.

Pont Major

Una sèrie de problemàtiques endèmiques continuen sense resoldre's mentre els regidors s'instal·len còmodament als seus despatxos i passen dels veïns. Problemes de mobilitat, de soroll, de neteja...cal atendre les demandes el més aviat possible, l'equip de govern s'ha de mullar ja.


He titulat l'artícle amb una frase a tall de reflexió, estic convençut que la CUP hi té molt a dir en aquesta nova Girona que emergirà ben aviat, el canvi a la ciutat és possible, no en tinc cap dubte, cal un canvi polític, cal l'entrada de nous valors, de noves veus i la CUP pot ser i ha de ser un revulsiu molt potent.

Tenim la força, la il·lusió, les ganes, l'energia, l'empenta necessària per arrossegar una bona part d'aquest desig col·lectiu. La CUP i l'esquerra independentista a la ciutat de Girona han fet un llarg recorregut, fidels a la utopia, creixent pausadament, arrelant mica en mica, madurant políticament, creant discurs, generant sinèrgies, estimulant la subversivitat...en definitiva posant les bases d'un projecte polític que aspira a fer política amb la ciutadania.


3 comentaris:

MARGA BOSCH I EL SEU VERB ha dit...

no oblideu Revolta Global i En Lluita
salut anticapitalisme!

Enric s. t. ha dit...

totalment d'acord,

per més que des de l'independentisme sigui freqüent recórrer al "ARA MÉS QUE MAI!", a Girona això es compleix en tota regla.

La nostra ciutat enfocarà en breu canvis radicals, amb greus perills socials i culturals. Cal, ara més que mai, la força de la CUP per contraposar-se al poder i als partits que, amb algun matís, no fan més que seguir els dictàmens del PSC o CiU (en cas que es canviï de govern).

Penso amb la vinguda del TAV, la MAT, el creixement de la ciutat, l'ús social del català, l'alt cost de vida de Girona, la protecció de les hortes i de la Devesa, els poder fàctics conservadors de Girona (Cambra de comerç, Caixa Girona...)...

Els gironins afrontem una etapa en què pot ser que la nostra pròpia ciutat ens foti fora i cal estar preparats per donar batalla!

Salut!

Jordi Navarro i Morera ha dit...

Revolta global i En LLuita?
Per què no els hem d'oblidar?