dijous, 22 de juliol del 2010

Les obres del TAV i els problemes que aquestes generen a la ciutat

 Les obres del TAV a la ciutat de Girona i rodalies estan causant molts problemes i molèsties a veïns i comerciants. I trobo que l'equip de govern de la ciutat i l'Ajuntament no fan prou costat als veïns directament afectats. Recentment acaba de tancar un comerç afectat i això és molt greu.

La Plataforma contra el TAV acaba d'impulsar una interessant iniciativa que convé tenir en compte. Temps al temps que aquestes obres continuaran donant notícies. De moment els veïns i comerciants de la Devesa, Parc Central, Sant Narcís...estan patint i de valent els efectes de les obres.

Personalment vaig donar suport durant molts anys a totes les iniciatives que s'oposaven a la construcció del TAV, bàsicament per raons mediambientals i territorials. Passats els anys poc m'hagués imaginat que un dels efectes col·laterals del TAV serien les molèsties ocasionades per les obres a dintre mateix de la ciutat. El debat actualment ja és un altre però reclamo que l'Ajuntament i Adif facin costat als veïns afectats, per una qüestió de justícia i de responsabilitat ciutadana.  No és demanar massa.