dimarts, 24 d’agost del 2010

Les MAT envaeixen el territori

Mica en mica, amb la força dels fets consumats i amb la prepotència de qui osenta el poder i les eines per a imposar-lo hem vist com de cop i volta torna a començar el mal son. Semblava que no podia ser però ha tornat a passar, ens volen encolomar una altre línia de Molt Alta Tensió. Aquest cop al Pallars, travessant comarques prepirinenques i enllaçant elèctricament amb l'Aragó. Es el que es coneix com l'autopista elèctrica, un nou traçat de 400.000 Volts que Red Eléctrica de España s'ha entestat a tirar endavant.

El territori i els seus habitants ja han clamat el cel, es queixen de la manca de transparència i d'informació perquè han aparegut estaques en terrenys privats i comunals sense que els seus propietaris en sabessin res, d'això.

A les comarques gironines ja hem tastat les formes de REE, la gran empresa multinacional que es dedica al transport d'energia elèctrica. Les irregularitats en el procés de redacció del projecte, la força dels fets consumats i l'engany a l'opinió pública, ens donen pistes sobre quin és el tarannà antidemocràtic d'una gran empresa que aspira a convertir el territori en un simple suport d'infraestructures, en aquest cas elèctriques.

Tant a Girona com al Pallars el territori és sensible i l'estima per les contrades i la terra han posat a molta gent en peu de guerra en contra d'aquestes grans infraestructures, planificades d'esquenes a la ciutadania i poc argumentades des d'un punt de vista tècnic.

Als companys i companyes pallaresos els enviem anims i una salutació des de Girona, on REE ja ha començat les obres de construcció de la MAT i de la futura interconnexió amb l'estat francès. Ànims companys i companyes! ens tindreu al vostre costat pel que calgui, hem estat derrotats i enganyats per la força d'aquells que ostenten el poder però que no tenen la raó ni les formes democràtiques. Però continuem ferms en la nostra aposta per la nova cultura de l'energia, per desenvolupar propostes tècniques i assenyades de generar i distribuïr energia elèctrica, de gestionar-la correctament i amb seny i sobretot continuem fidels al compromís amb el territori; potser hem estat derrotats ara però la guerra continua. No a la MAT, ni aquí ni enlloc!