divendres, 29 d’abril del 2011

Debats i barris, Les Pedreres

Avui al capvespre he assistit a la reunió organitzada per l'associació de veïns del barri de Les Pedreres, una trobada amb diferents membres d'organitzacions polítiques, la CUP entre d'altres. Val a dir que he tingut l'agradable sorpresa de trobar-me amb un format a l'inrevés de l'habitual. Sempre dic que els polítics hem de callar i escoltar més, i avui ho hem fet.

Ha estat l'Associació de Veïns qui ha exposat arguments, idees i propostes, en una intervenció brillant i ben estructurada. Propostes treballades des del territori, amb paciència i moltes hores de dedicació. Aspectes com la mobilitat, l'accessibilitat, el patrimoni històric, els espais públics, els equipaments, la neteja, els itineraris, el lleure, el parc de les Pedreres, les Gavarres... una pila d'aspectes i temes a tractar.

Fa molt de temps que aquest barri treballa i lluita per no continuar esdevenint la rebotiga del Barri Vell i de la ciutat, i val a dir que sense l'esforç i empenta de la gent de l'AV no seria possible anar fent camí. Com molt encertadament han comentat els membres de l'associació estem en temps de crisi i són plenament conscients de les prioritats que hi ha en aquests moments. Però la feina feta per aquesta gent no pot caure en un sac foradat, cal paciència i treball constant, amb els recursos disponibles i la voluntat política per tirar les coses endavant.

Fa cosa d'un parell d'anys que vaig tenir el primer contacte com a militant amb aquest barri. Coneixia les Pedreres des de feia molts anys, però arran d'una activitat en què la CUP va participar m'hi sento cada cop més vinculat. És un barri, però alhora un patrimoni de tots els gironins, un racó amb mil indrets màgics i un munt de possibilitats. Cal que el Pla Especial (llargament reivindicat i actualment en procés de redacció) endreci i orienti les actuacions que s'hi ha de dur a terme. Cal, en aquest sentit, valorar positivament la feina i els esforços que hi ha abocat l'equip de govern, però cal encara fer-hi molta feina; els propers 4 anys haurien de suposar un avenç important a partir de les propostes que esbossa el teixit associatiu del barri.