dissabte, 16 d’abril del 2011

Sense València no hi ha independència

Cada any, quan s'apropa el 25 d'abril, és moment d'agafar el calendari i reservar dates per baixar a València. Viure una de les diades més emblemàtiques dels Països Catalans a la capital valenciana és una experiència que recomano a totes les gironines i els gironins. Milers i milers de senyeres i estelades al vent, per reivindicar la dignitat de tot un poble.

Ser a València el 25 d'abril serveix per no oblidar. Serveix per fer pedagogia. Serveix per explicar i ensenyar als més menuts (i als grans que ja no se'n recorden) que el nostre país s'allarga de Salses a Guardamar, i de Fraga a Maó. Que no serem mai del tot lliures mentre qualsevol part de la nostra petita pàtria resti encara sense alliberar.

Aquest any, per motius familiars, no podré ser-hi. I em sap especialment greu, perquè avui la manifestació serà més multitudinària que mai, com a conseqüència dels atacs que el govern espanyolista de Francisco Camps, amb l'ajut de les instàncies judicials i polítiques que li juguen a favor, ha perpetrat contra la llengua i la cultura catalanes al País Valencià. La tallada de les emissions de TV3 a aquesta part del nostre país és una ofensa a la llibertat d'expressió, i mereix una resposta a l'alçada. Des de Girona, tot el suport.