dimarts, 3 de maig del 2011

El carrer com a espai comunitari

La CUP de Girona, fidel a la seva tradició assembleària, va convocar per dissabte passat una reunió al bell mig del carrer, a la plaça Catalunya. L'esdeveniment simplement volia ser un espai de participació, una manera molt senzilla de reclamar la reapropiació del carrer, entès com a motor de socialització, de trobada.

És necessari trencar amb les normes dels darrers anys, que limiten l'ús de l'espai públic. Hem de fer tornar les entitats, les colles, la música, el ball i la cultura al carrer. Hem d'omplir les nostres places i carrers de vida, tornar-los la dimensió comunitària i socialitzant que no haurien hagut de perdre mai.

A la nostra reunió, concretament, vam explicar com estem plantejant la campanya, i també vam aprofitar per decidir algunes qüestions que tenien ganes de debatre amb calma. Finalment, és clar, vam atendre la gent del carrer que s'apropava a nosaltres, encuriosida per la nostra trobada a l'aire lliure. Al final vam ser una quarantena de persones, i vam passar una estona agradable.

Aquesta original i alhora antiga forma d'assemblearisme és una pràctica que la CUP ja ha assajat en una pila d'ocasions; organitzant actes, debats, assemblees, trobades, concerts, dinars, sopars... el carrer és un espai ciutadà excel·lent i cal que la vida social i política hi faci el seu dia a dia. En definitiva, la CUP no fa altra cosa que el que ha fet sempre: viure el carrer per sentir-ne (i ser-ne) la veu.

Fotos d'alguns assistents a la trobada