dimecres, 4 de maig del 2011

debatent i twittejant

Estem en vigílies de la campanya electoral, i fa dies que entitats i associacions de veïns organitzen debats amb candidats i candidates a l'alcaldia. El primer debat en què vaig participar va ser el dia 26 d'abril a Can Ninetes. Un acte organitzat per la Mancomunitat d'entitats de Santa Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla. Poc després hi va haver el debat de Mou-te en Bici, centrat en temes de mobilitat, també a Can Ninetes.

El dilluns 2 de maig va tenir lloc un debat innovador, a través del twitter, organitzat per Stic.cat. Va començar a 2/4 de 8 del vespre i es va allargar més d'una hora. L'espai té la virtud d'esdevenir molt democràtic i horitzontal, perquè s'entaula una comunicació directe entre ciutadà i l'interpel·lat, en aquest cas els candidats a les eleccions.

Durant una bona estona vaig tenir ocasió de respondre a preguntes sobre diferents temàtiques: urbanisme, mobilitat, immigració, identitat, coneixement, ocupació... felicito de debò als impulsors de la iniciativa i encoratjo a tothom a participar dels debats que s'organitzen, ja siguin tradicionals, sectorials o en versió 2.0. Cal seguir treballant i la precampanya i campanya ha de ser el màxim de propera, participativa, horitzontal, i sobretot s'han de defugir les pràctiques opaques, mediàtiques.


1 comentari:

Esther ha dit...

gràcies per passar pel meu blog!! vaig a fer una mirada al teu!! :)

salut!!