diumenge, 8 de maig del 2011

L'eina per guanyar el combat: el programa de ruptura de la CUP!

Aquest és el programa electoral de la CUP, una eina que costat anys de feina, sacrificis i esforç. Moltes hores de militància, moltes visites als diferents barris i sectors de la ciutat. Un programa electoral que reflecteix 3 elements molt importants per nosaltres, per la militància independentista, d'esquerres i ecologista de la ciutat de Girona.
  1. Un programa participatiu, obert i directe. Es van convocar diferents Punts de Trobada oberts a les aportacions de tothom, espais que comptaven amb la participació de persones expertes i reconegudes en els seus àmbits. Sota el títol "Els dijous són bons dies per parlar de Girona", vam anar debatent diferents temàtiques vinculades a l'habitatge i l'especulació, a la nova cultura de l'energia i les possibilitats de les energies netes, a la gestió de l'aigua, als drets socials i laborals...
  2. Un programa pensat des de Girona i per Girona i treballat trepitjant el territori durant anys. Fa com a mínim 4 anys que la CUP ha fet un intens treball d'aproximació a diferents barris de la ciutat, que s'ha implicat en lluites ciutadanes en defensa del patrimoni natural i contra l'especulació, implicació en temàtiques socials, culturals... Així, en barris com Santa Eugènia de Ter, Sant Narcís, Pont Major, Les Pedreres, Mas Ramada, l'Eixample... la CUP ha escoltat i treballat, i a la vegada recollit molta informació a peu de carrer, informació cabdal per tal de rumiar les bases d'un programa de ciutat i al servei de les classes populars.
  3. Un programa molt treballat i obert a través de les diferents comissions sectorials que ha creat la CUP com a espai de treball descentralitzat i obert a persones que no son d'estricta militància. Les comissions d'Educació i Cohesió Social, de Medi Ambient, d'Habitatge, de Cultura... han estat claus per conèixer la realitat gironina en diferents àmbits.
En definitiva, un programa fet des de Girona, sense recórrer a bases estrictament teòriques. No hem fet un "copiar i enganxar" perquè detestem aquesta pràctica. El programa és un full de ruta sobre el qual treballar, una eina al servei de les classes populars gironines, un instrument que ens servirà per treballar no només des de l'àmbit institucional (que també!) sinó que ha d'esdevenir una bona eina per seguir el combat més enllà de l'Ajuntament: al carrer, amb les entitats, amb els moviments populars, amb el moviment per la independència, pels drets socials i laborals, contra la crisi capitalista, amb el teixit veïnal, en diferents lluites al carrer... perquè la política nosaltres l'entenem d'aquesta manera: allunyada de despatxos tancats i feta des de l'honestedat, les conviccions i també des del carrer, al costat de la gent.