diumenge, 26 de juny del 2011

De Felip V a Felip VI

El juny està sent un mes carregat en termes polítics a Girona. Acabem de sortir d'unes eleccions municipals que han redibuixat el consistori gironí, fa pocs dies Òmnium Cultural va commemorar l'entrada de les tropes felipistes a Girona, hem celebrat Sant Joan i a sobre hem tingut visita reial, (cortesia de la Fundació Príncep de Girona) amb contramanifestació inclosa.

Els actes de commemoració de la caiguda de Girona en mans de les tropes borbòniques va ser menystingut en termes institucionals. Cap representant del govern municipal en funcions (amb l'honrosa excepció de l'entranyable Joan Olòriz) ni del nacionalista nou gabinet convergent van ser presents a l'acte. En canvi el teatre que va organitzar la Fundació Príncep de Girona per promocionar la monarquia a Girona (Fòrum Impulsa) sí que va comptar amb l'adhesió de càrrecs electes municipals d'alt nivell: hi eren presents Anna Pagans i el mateix Carles Puigdemont.

La història de Catalunya és farcida d'episodis èpics i tràgics, i sens dubte que la caiguda de moltes ciutats catalanes en mans de les tropes borbòniques de Felip V n'és un dels més rellevants. És una acció indigne i indignant menystenir l'homenatge organitzat per Òmnium i en canvi passejar-se cofoi enmig de l'homenatge borbònic a Felip VI organitzat pels hereus del corrupte Arcadi Calzada. Girona no s'ho mereix.