dimarts, 27 de setembre del 2011

Banderes palestines que han d'onejar a Girona

Al carrer de la Força de Girona hi viu una ciutadania que fa temps que mostra la seva solidaritat amb la causa Palestina. I ho fa de moltes maneres, una de les quals és penjant una bandera palestina al seu balcó.

Fins aquí tot normal, res de nou. Però resulta que el balcó d'aquesta veïna dóna de bat a bat al pati del Museu dels Jueus de Girona, i ves per on, com per art de màgia, la bandera palestina li desapareix del balcó cada dos per tres. Aquesta lamentable situació s'ha produït reiterades vegades, fins al punt de desanimar a aquesta veïna, que impotent, ha acabat per desistir.

Des del meu punt de vist és intolerable que una ciutadana gironina no pugui exercir la seva llibertat d'expressió com li plagui. El poble palestí porta molts anys patint i gràcies a la solidaritat internacionalista aquesta càrrega no és tan feixuga. Per això reivindico el dret a mostrar la solidaritat amb la causa palestina i sobretot el dret d'aquesta veïna a penjar les banderes que li plagui al seu balcó. Som una ciutat de llibertat, i això inclou donar suport a la causa palestina sense coaccions ni pressions.