dimecres, 5 d’octubre del 2011

10+10+10+10...?

El passat 20 de setembre l'Alcalde va signar un decret que prohibia les tasques nocturnes més sorolloses de les obres del TAV. D'entrada no és pas criticable, tot i que des del principi em va semblar una petita acció propagandística, més que no pas una mostra de fermesa i autoritat municipal davant d'ADIF. Pocs dies després, el 24 de setembre, ADIF va engegar una campanya per fer xantatge al govern i als veïns més afectats, denunciant que les limitacions nocturnes imposades pel govern municipal endarreririen les tasques de les obres, i per tant també els terminis. Un cop més, ADIF intentava situar la pilota al teulat de l'Ajuntament.

No va passar ni una setmana i l'Ajuntament ja havia fet la primera concessió: aixecar les limitacions que establia el decret durant 10 dies (amb algunes condicions, això sí), i tornar a permetre moltes de les tasques nocturnes que feia poc havia prohibit. Així doncs, la poca sensació de valentia institucional que l'Ajuntament havia pogut guanyar davant la ciutadania i envers ADIF es va esvair ràpid.

És per això que el 4 d'octubre, l'Associació de Veïns de Sant Narcís expressava la seva temença que els permisos de 10 dies es vagin succeint de forma recurrent, i que això acabi convertint en paper mullat el decret signat per l'Alcalde. No és una sospita gens descabellada, tenint en compte la facilitat aparent amb què ADIF va aconseguir esquivar, amb el permís de 10 dies, les prohibicions establertes en el decret.

ADIF és un monstre, ja ho sabem, i en moltes qüestions potser té la paella pel mànec. Però si l'equip de govern no destina els esforços necessaris per fer respectar la seva autoritat i mantenir-se ferm en la defensa dels interessos ciutadans sempre tiraran pel dret i faran el que voldran. En aquesta qüestió, i a aquestes alçades, és molt important que la ciutat projecti una imatge cohesionada i valenta: per això reclamo un cop més que equip de govern, grups municipals, entitats i ciutadania fixem uns punts bàsics d'entesa sobre aquest tema, unes línies vermelles que l'equip de govern hagi de fer respectar sense concessions. Avui a Sant Narcís, i el dia 14, al Fòrum Ciutadà del TAV, tindrem ocasió de parlar-ne.

1 comentari:

Xavier ha dit...

No pot ser que els permisos de deu dies els haguessin pactat per endavant?