divendres, 28 d’octubre del 2011

Bones Fires a tothom!

Avui, avui és el dia, avui comencen les Fires de Sant Narcís! La festa gran, festa grossa, disbauxa: Sant Narcís. Aprofiteu i passeu-vos-ho bé. Els més grans, els més petits, tots i totes gaudiu de les Fires. Sortiu al carrer, balleu, canteu, féu gresca, xerinola... Avui és una jornada especial perquè s'inauguren les Fires, les populars i les oficials, les dels barris i les del centre, les de Girona.

Avui, 28 d'octubre, si la pertorbació anunciada per en Francesc Mauri no ens fa la guitza (de moment son les 9 del matí i plou a bots i barrals) cap a les 8 el pregoner donarà el tret de sortida de les Fires, i la Fal·lera Gironina ens farà xalar amb les seves gralles, timbals, gegants i capgrossos, que dansaran a ritme frenètic a la plaça del Vi. I un pèl més amunt, a la plaça General Marvà, les Fires Populars esclataran un cop el pregoner cridi ben fort i els Diables de l'Onyar encenguin el foc i facin petar la pólvora.

Gironines i gironins, gaudiu de la festa, els correfocs, les cercaviles, els castellers amb l'enxaneta i els diables. Gaudiu dels concerts de la Copa, de les activitats que es fan arreu, dels caballitus, del circ, de les castanyes, dels moniatos, dels mítics entrepans de les barraques, de les fires d'artesans i els seus excel·lents productes, del teatre, dels músics de carrer, de les Fires Populars, de les olimpíades populars, dels amics, de la xerrameca. Xaleu, gaudiu, divertiu-vos: la festa ens embolcalla i ens abraça, ens permet deixar de banda per un moment les misèries i gaudir de l'escalf d'aquesta Girona que bull i vol fer festa grossa.

Visca les Fires i visca Girona!