dilluns, 10 d’octubre del 2011

Divendres, vine al Fòrum ferroviari!, ens hi juguem molt

Aquest proper divendres hi haurà el Fòrum ferroviari a 2/4 de 8 del vespre a l'Auditori de Girona. Es tracta d'un espai de debat i transparència importantíssim, molt més important del que consideren les institucions i ADIF.

El futur més immediat de la nostra ciutat depèn en bona mesura de l'evolució d'aquestes obres, tant les del TAV (en procés d'execució) com les del tren convencional (sense dades ni projecte públic damunt de la taula).

Portem més de 3 anys d'obres del TAV a la ciutat, hem perdut espais com el Parc Central i alguns carrers, els veïns han aguantat sorolls, pols, talls de circulació, treballs nocturns, pèrdua d'espais, afectacions econòmiques (especialment el comerç de barri)... durant tot aquest temps, i la sensació d'impotència i ofec ha estat una constant als barris més afectats, començant pel de Sant Narcís.

Sobta que a hores d'ara l'Ajuntament encara no hagi difós massivament la convocatòria del Fòrum, i sobta que preguntes tan inquietants com ara què passarà amb el tren convencional no sonin. Hi haurà enderroc del viaducte? Quan començaran les obres del convencional? Quant de temps duraran? Som a temps de replantejar coses? Fins a quin punt la crisi pot condicionar el desenvolupament dels projectes?

Em sembla que el mínim que es pot exigir a ADIF és concreció i compensacions. Els condicionants econòmics i ambientals obliguen a ser molt curosos. Cal que el Fòrum serveixi per aclarir coses, i sobretot que serveixi per fer un front ciutadà de defensa dels nostres drets i interessos. Cal que el Fòrum es retransmeti en directe (ja sigui a través de TV Girona, Ràdio Girona o qualsevol altre mitjà de comunicació), i cal que no sigui una simple trobada de polítics perquè ens hi juguem molt, moltíssim.