divendres, 1 de juny del 2012

Llibertat detinguts 29M

La greu crisi econòmica i social que s'ha desfermat als Països Catalans s'ha traduït en agressives polítiques envers les classes populars, que han consistit en dures retallades en àmbits tan sensibles com la sanitat, l'educació, els serveis socials, o en greus reculades en matèries com la legislació laboral o l'accés a necessitats bàsiques pel desenvolupament d'una vida digna.

Tota aquesta ofensiva orquestrada per les oligarquies financera i econòmica internacional, ha estat magistralment aplicada i corroborada pels governs titella del capital més salvatge, que en un exercici de covardia i enginyeria social, s'ha dedicat a atacar als sectors més febles de la societat mentre els delinqüents a gran escala gaudeixen de privilegis fiscals, judicials i fins immunitat. L'exemple paradigmàtic més recent el trobem en el cas Bankia. Els responsables dirigents de l'estafa es troben en llibertat, protegits per lleis i gaudint d'enormes privilegis econòmics. En la mateixa línia, altres delinqüents fiscals han estat amnistiats per la dreta feixista del PP mentre que a Catalunya reconeguts xoriços com Millet continuen burlant-se de la ciutadania.

Tots els indicadors socioeconòmics assenyalen que les condicions de vida de les classes populars ha empitjorat notablement els darrers anys. Augment de l'atur i la precarietat, creixement del nombre de desnonaments, pèrdua de poder adquisitiu de les classes treballadores, augment de l'índex de pobresa, i un inacabable etcètera. Com és lògic la ciutadania ha reaccionat i ha crescut la reivindicació al carrer, que s'ha traduït en esclats d'indignació popular i un augment de la consciència social i nacional.

La mobilització ha generat una brutal resposta per part de l'Estat, que mitjançant dures campanyes repressives ha practicat l'arbitrerietat i fins la vulneració de lleis. En aquest context cal situar la ràtzia repressiva desfermada per diferents cossos de seguretat de l'Estat al País Valencià, Catalunya i Mallorca. Les detencions produïdes a Catalunya han generat un profund malestar entre la societat catalana, que estupefacte veu com creix la impunitat i violència amb què actuen els Mossos d'Esquadra comandats pel Conseller Felip Puig (que ja s'assembla a Felip V). L'onada repressiva desfermada contra l'esquerra independentista i els sectors més mobilitzats de la societat catalana pretén aturar un moviment popular que canalitza i vehicula les demandes d'una societat cansada de tanta retallada i corrupció .

Per dignitat i coherència cal exigir la llibertat immediata i sense càrrecs dels detinguts perquè la naturalesa social i política d'aquest conflicte ens obliguen a cercar altres vies per resoldre'l. Avui a les 8 del vespre a la plaça del Vi, concentració per exigir la llibertat dels detinguts.