dilluns, 4 de juny del 2012

Festa i crisi

Aquesta setmana passada va començar la Festa major del barri de Sant Narcís, que ha eclosionat amb una allau d'activitats festives i lúdiques. Un cop més la plaça Assumpció ha aplegat centenars de veïns i gironins i gironines vinguts de tots els racons de la ciutat a la recerca d'ambient festiu i comunitari. Un any més Sant Narcís no ha fallat i ha demostrat que continua sent un barri actiu, viu, que es belluga, que es diverteix, que és solidari, generós.

La dedicació de la gent que impulsa i organitza la Festa Major és un exemple, un munt de feina feta de manera altruista i voluntària, dinàmica que malauradament no abunda gaire en aquests temps que corren. Entre sopars, balls, jocs, bèlit, entrepans, cervesa, música en directe, hem tornat a gaudir d'amics  de sempre i coneguts, de nous amics i desconeguts. Ens hem fos entre la rauxa i l'alegria, que en aquests temps de crisi és una de les poques fórmules que hi ha a l'abast de tothom per fer-hi front.

D'aquí a uns anys els llibres d'història seran un reflex del complex període de crisi que s'està vivint a Catalunya aquests primers anys del segle XXI. I les hemeroteques tindran abundant material sobre com s'hi va adaptar la ciutadania. Segur que les festes majors son també un reflex dels moments actuals. Per això és bo continuar organitzant la Festa Major i totes les activitats que calguin, perquè és gràcies a moments com aquest que podem oblidar aquesta xacra capitalista que sotmet a tanta i tanta gent a la desesperació.

A Girona ja ha començat el temps de festes majors i progressivament molts barris aniran esclatant en alegria i festa, un excel·lent sistema per continuar endavant. Gràcies per tant a tots i totes els qui ho feu possible, gràcies per la vostra generositat, esforç i dedicació.