dimarts, 13 de novembre del 2012

#14n Vaga General, malgrat pesi a la patronal antidemocràtica

El #14n viurem una jornada històrica perquè serà la primera vegada que diferents països europeus es coordinen i treballen plegats en una vaga general que ha de ser un clam contra els abusos, retallades i deriva antidemocràtica de la patronal, el poder financer i el poder polític corrupte i radicalitzat.

Les famoses declaracions del president de la Cambra de Comerç Domènec Espadalé en que afirma que els treballadors hem de treballar més i cobrar menys, son una escalada més d'una deriva radical que ja va començar fa uns anys. Una part de l'empresariat, la part més corrupta, cobdiciosa i antidemocràtica, s'ha aliat amb el poder financer, la banca inhumana i salvatge, per imposar unes condicions de vida cada cop més dures.

Mentre la classe treballadora estalvia, lluita i s'ha estrenyit el cinturó fins al límit, tot l'estalvi acumulat ha anat directament a les butxaques dels poderosos. Però no en tenen prou i encara ens volen sotmetre més i més. Les declaracions radicals com les d'Espadalé i un corrent d'opinió consistent a criminalitzar les reivindicacions de la classe treballadora, formen part d'una estratègia que es va coure fa més de 3 dècades i de la qual Tatcher i Reegan en foren els màxims exponents iniciadors. La fallida de l'estat de benestar i el creixement de les desigualtats  estan a l'agenda de treball d'alguns poders fàctics i no pararan fins enfonsar-nos més i més en la misèria.

L'únic que els preocupa és el mercat exterior i per competir estan convençuts que cal precaritzar més i abaratir costos, una clara mostra de l'ineficiència i manca de tarannà democràtic de l'empresariat català, hereu directe d'aquell empresariat franquista que tant es va enriquir durant els anys de dictadura.

Amb tota probabilitat anem cap a un escenari d'incerteses on el futur és una quimera. Per la immensa majoria de la població les condicions de vida estan empitjorant i les receptes neoliberals i classistes que impulsen els governs europeus i estatals auspiciats per l'FMI i el poder de la banca criminals només serveixen per enfonsar-nos més i abocar-nos a un escenari d'estancament i creixents desigualtats. Cal en aquest sentit fer vaga el proper dimecres, i cal anar escalfant motors per seguir coordinant-nos a nivell europeu i sobretot per preparar-nos per vagues més llargues i originals que posin contra les cordes als poderosos i els hi parin els peus. La reacció repressiva no es farà esperar i així com ja algunes veus reclamen la prohibició de la vaga general com a dret és més que previsible que les ratzies repressives policials també es deixin sentir.

Però res d'això ens espanta i continuarem lluitant i treballant per capgirar un model pervers i garantir un futur d'estabilitat i benestar a la majoria de ciutadans i ciutadanes del nostre país, és a dir, treballadores, petites empreses, autònoms ,treballadors públics.....el que es vol carregar la patronal feixista vaja.