diumenge, 11 de novembre del 2012

Sobiranistes que es venen el país

El passat divendres la Xarxa de Lluita pels Drets Socials i la Mesa d'Entitats per a la Participació, van organitzar un debat on hi van ser presents representants de quasi tots els partits que concorren a aquestes eleccions. Els extraparalementaris també hi eren.

Un dels temes del debat era el del Ter i els recursos naturals. Es tracta d'una qüestió que a mi em té especialment preocupat, entre d'altres coses perquè detecto en general una manca d'interès pels temes ambientals i principalment aquells que fan referència a la cura del territori i a la viabilitat dels ecosistemes, en aquest cas fluvial.

El Ter va dècades que pateix un espoli sistemàtic i legal que li drena el cabal i el redueix a la mínima expressió, gairebé un regalim d'aigua, i en les millors i més optimistes previsions no es compleixen els mínims marcats per la llei, els famosos 3m3/S. Avui El Punt Avui en publica un excel·lent crònica al respecte.

Resulta que els convergents, amb el seu sobtat i forçat gir sobiranista, esdevinguts patriotes exprés han decidit vendre's el nostre riu Ter, i fer-ho al millor postor. En el debat esmentat, la representant de CiU, amb un to sorneguer i prepotent, va dir que CiU ho havia fet per culpa dels anteriors governs i del deute acumulat.

La qüestió és que la nostra dreta local, disfressada ara a corre cuita de sobiranista, es ven el nostre país  a trossos. Se'ls en refot el nostre patrimoni natural, la riquesa ambiental i cultural que representa un riu, el que compta és el negoci, la butxaca i els guanys, al preu que sigui.