dissabte, 10 de novembre del 2012

Preocupat per l'accés nord i la nova sortida de l'AP-7 a Girona

Ben aviat entrarà en servei la nova sortida de l'AP-7 al municipi de Girona i tot l'accés nord a la ciutat de Girona es replantejarà quan entri també en funcionament el nou pont sobre el Ter que connectarà la zona de Pont Major amb la rotonda de Perpinyà, a tocar de l'Hospital Josep Trueta.

La zona s'està desenvolupant urbanísticament i industrialment i ja avui la zona de Domeny preveu un creixement de 1200 habitatges amb 2500 nous habitants. També la zona industrial del Polígon del Pla de Baix de Domeny s'ha desenvolupat i la zona d'habitatges continua continua creixent.

La nova sortida de l'AP-7 incrementarà exponencialment el trànsit a la zona, i tal i com ja ha anunciat el regidor de Mobilitat es preveu un increment dels fluxos a la zona de l'antiga carretera de Sant Gregori i al carrer Roberto Bolaño, que alhora incrementarà el trànsit a la zona de Fontajau i a l'avinguda Tarradelles.

Com era de preveure hi ha qui creu que construint el vial de les Hortes de Santa Eugènia es trobarà una alternativa per alleugir el trànsit però això l'únic que aconseguirà és traslladar un problema (soroll, contaminació, perill...) d'un barri a un altre, i és fàcil de preveure un conflicte entre barris.

Jo crec que els gestors de tota aquest assumpte haurien de tenir en compte que potser una bona alternativa (a part òbviament de replantejar-nos tots plegats això d'abusar del cotxe) seria permetre les entrades i sortides al nou accés a l'AP-7 només a camions usuaris dels polígons industrials de Pla de Baix de Domeny i de Torroella-Nestlé. Parlem-ne.