dimecres, 6 de febrer del 2013

Banquers criminals

Crec que una de les millors coses que han passat en aquest país els darrers anys ha estat l'emergència de moviments socials potents, arrelats i eficaços. Sens dubte, el més rellevat dels darrers a sorgir ha estat la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). La PAH ha canalitzat la indignació popular, ha plantat cara a la banca i ha deixat en ridícul el món polític.

Durant molt de temps, a Girona, la PAH, amb la incombustible Marta Afuera al capdavant, ha aturat desnonaments, s'ha enfrontat als criminals de la banca i ha plantejat alternatives socials. La solidesa moral i militant dels integrants de la PAH ha estat impressionant. I una espurna de solidaritat s'ha anat convertint en una gran flama que ha il·luminat d'esperança molta gent desesperada i copejada. Una gran flama de solidaritat, generositat i tendresa. Una gran flama que alhora ha cremat els corruptes, pervertits i criminals banquers.

Uns criminals que abans d'ahir es van atrevir a dir al Congrés de Diputats a Madrid que la Banca espanyola (per boca del seu representant) actua correctament. Ada Colau es va encarregar de deixar-li les coses clares, i la més clara és que un paio capaç de dir una cosa així, és un criminal.

Els criminals de la banca que han creat un deute il·legítim i han ensorrat a les classes populars i treballadores en la misèria, amb la complicitat d'un poder polític totalment venut als interessos dels mercats, no tenen cap autoritat moral ni democràtica. I és per això que en l'actual escenari de fallida i ensulsiada cal redefinir-ho tot i començar de zero. I en aquest nou camí la veu dels moviments socials i populars ha de ser determinant. Sigui com sigui no es pot deixar el país en mans de banquers i polítics corruptes, és massa perillós i irresponsable fer-ho.