diumenge, 31 de març del 2013

Sí a l'"escrache", no al mobbing bancari

S'està desfermant una campanya de criminalització contra la PAH i el moviment que lluita contra els desnonaments i en defensa del dret a l'habitatge. Una campanya que ha saltat a la palestra mediàtica a través de "debats" que diferents mitjans de comunicació han emès amb presència de tertulians i de la pròpia PAH. Tertúlies radiofòniques, columnes de premsa, tertúlies televisades... tots els mitjas possibles reprodueixen la polèmica generada per l'"escrache" de la PAH.

Des del meu punt de vista tot això no és res més que una cortina de fum, una hàbil maniobra de distracció per no parlar del problema de fons, que no és cap altre que la bestial distorsió que hi ha a l'estat espanyol envers el dret a l'habitatge. Només als Països Catalans i a l'any 2012 hi van haver un total de 41640 processos de desallotjament. En un territori on es calcula que hi ha més d'un milió d'habitatges buits. Una autèntica distorsió del sistema capitalista que vulnera sistemàticament el dret a l'habitatge d'una part significativa de la ciutadania. Una distorsió que durant anys ha enriquit a banquers, agents immobiliaris i administracions que s'han forrat amb plusvalues i d'altres ingressos derivats de l'activitat immobiliària.

El dret a l'habitatge, ve recollit en la legislació internacional, concretament en l’article 25 de la Declaració Universal dels Drets Humans i en l'article 11 del Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals (PIDESC). Però tot això és paper mullat un cop ha passat pel sedàs de la cobdícia dels banquers i la insensibilitat del poder polític, que ho ha obviat i ignorat.

I en tot aquest context ha sorgit la PAH com a moviment social que ha canalitzat brillantment el malestar social d'un sector important de la ciutadania. La PAH, amb les seves accions i iniciatives, ha aconseguit aportar un bri d'esperança a molta gent i de passada ha contribuït a la regeneració democràtica que tanta falta ens fa. I ara, el Partit Popular i els seus sequaços, en un intent de deslegitimar la PAH davant de l'opinió pública, juga brut. I davant de tanta mentida i manipulació és moment de donar la cara. Jo dono tot el meu suport a la PAH i a l'"escrache", dono tot el meu suport a plantar cara al lobby bancari, a plantar cara a aquesta aliança politicobancària, a aquesta dictadura postfraquista i egoista que vol inhabilitar la democràcia i castigar als més febles. Vull plantar cara a aquesta casta feixista i especuladora que està desmuntant acceleradament el feble Estat de Benestar i que ens vol retornar a les catacumbes i l'esclavatge d'èpoques pretèrites.

La PAH som totes, la PAH és el moviment social d'avantguarda, és qui ens ha donat esperança i força per seguir lluitant, i si toquen a la PAH, ens toquen a totes. Des del meu punt de vista es moment d'estendre l'"escrache" a banquers i especuladors, gent que s'ha enriquit i que ha enganyat a la ciutadania. Donem-los el que es mereixen: l'escarni és el mínim que se'ls pot fer!