dissabte, 1 de juny del 2013

Kan Kolmo, una realitat gironina

Al carrer del carme hi ha un espai urbà que mica en mica ha anat agafant forma. Es tracta d'un immoble abandonat i en procés de degradació, i que un grup de joves va decidir fa 4 anys autogestionar-lo i donar-li vida. Estic convençut que l'espai i el projecte que hi impulsen els joves té molts detractors, començant per l'Ajuntament i les principals institucions de la ciutat. També una part important de la societat gironina rebutja el projecte i l'espai.

Però hi ha un sector de la ciutadania gironina que hi dóna suport. Prop de 200 persones passen cada setmana pel local, i hi realitzen activitats de tot tipus: xerrades, tallers, esports, assemblees...un pol d'activitat que dóna vida a un espai que alhora dóna resposta a les demandes de molts joves de la ciutat, que hi troben un espai lliure on expressar-se i realitzar-se.

Aquesta realitat no es pot obviar ni es pot criminalitzar, tal i com ha fet el Diari de Girona i la propia policia, que ha arribat a assetjar els joves de kan Kolmo en més d'una ocasió i de forma molt desproporcionada; recordem que fa uns mesos, en el marc d'una mobilització, els Mossos d'Esquadra van bordejar amb un perímetre policial desproporcionat uns 40 manifestants que exercien el seu dret a la discrepància.

Sigui com sigui, Kan Kolmo és avui tan gironí com qualsevol altre, i això l'Ajuntament no pot ignorar-ho. Espero que l'espai continuï tenint vida i donant resposta a les inquietuds de molts joves creatius i amb empenta que treballen per una ciutat millor i un món millor.