dissabte, 27 de juliol del 2013

Lladres al poder i l'Euromalson

Estem ja en plena canícula. La calor apreta fort i ho fon tot; les platges són plenes a vessar i comença l'ebullició de les festes majors de poble i ciutats. És un bon moment per fer una pausa i agafar-s'ho amb més calma perquè el panorama que pinta no és gaire engrescador. Us proposo una lectura senzilla i refrescant. Euromalson, de l'Aleix Saló.

Una obra profunda i simple alhora, i sobretot molt il·lustrativa. De la mà de l'autor podreu fer un passeig per la història de la civilització i començar a entendre una mica per on va això que alguns en diuen crisi.

Aleix saló és un autor dels bons i ha contribuït a enfortir el gènere del còmic, un mitjà de comunicació que afortunadament ha sabut sortir ja dels cercles infantils o més comercials. Amb un estil senzill però efectiu, saló ens bombardeja amb informació i vinyetes molt visuals que ens ajudaran a fer un passeig per la història de la humanitat fins arribar als nostres dies. Amb una mestria descarada es passeja per diferents cosmovisions i dissecciona la realitat fins a fer-la comprensible, tot i que colpidorament crua i realista.

El còmic està també amanit amb dosis d'humor àcid i negre del bo. A mi m'ha fet passar una bona estona, i també m'ha donat informació per saber una mica millor com acabarà aquesta pel·lícula. De mateix autor podeu llegir Españistan o Simiocracia.