dilluns, 30 de setembre del 2013

A les Illes i als Països Catalans #TotsSomDocents. Concert solidari!

18 dies després que la Via Catalana sacsegés el país, més de 100.000 illencs han tornat a sacsejar el territori. En aquest cas el clam en defensa de la llengua i en contra de les retallades ha mobilitzat les quatre illes i ha desfermat la solidaritat de catalanes i catalans d'arreu. I un cop més, els botxins reaccionen negativament.

Com era d'esperar, el braç polític del feixisme espanyol, el PP, ha tornat a apel·lar a majories silencioses i ha atiat el fantasma de l'intervencionisme català. Encara avui un portaveu del govern Bauzá en entrevista a Catalunya Ràdio menyspreava la potència de la manifestació i es refermava en el decret de trilingüisme, que com tothom sap és l'enèssima excusa per dinamitar la immersió en català i imposar la lengua grande.

En només dos setmanes de diferència, dos territoris dels Països Catalans han demostrat una capacitat sorprenent de mobilització. Som un poble viu i el procés de construcció nacional és en plena marxa. Tard o d'hora el PP veurà que no pot fer res contra una societat que s'organitza i es mobilitza com ho han fet els nostres compatriotes illencs.

El sacrifici de menorquins/es, formenterers/es, eivissencs/ques i mallorquins/es necessita de la nostra solidaritat. La caixa de resistència és l'eina que fa tremolar als opressors, i per això és molt important donar-hi suport fent aportacions al núm. 2056-0009-74-4102003418 . Si Les Illes cauen caurem tots, per això cal que des de tots els racons dels Països Catalans i d'arreu mostrem la nostra solidaritat i ens mobilitzem. La marea verda en defensa de la llengua i l'escola pública ens esperona a seguir lluitant, pels nostres drets socials i per la nostra llengua. I estic convençut que aquesta onada verda s'anirà propagant a més racons de la nostra terra. A veure si la Troica europea, espanyola i també la catalana se'n van adonant!

Aquest divendres 4 d'octubre la CUP celebra un concert per celebrar els seus 10 anys d'existència, que comptarà amb la col·laboració d'IPS. Sota el títol "Independència per canviar-ho tot", els beneficis obtinguts pel concert seran destinats íntegrament a la caixa de resistència. Brams, Pirat's Sound Sistema i Les Abstentes seran els grups que tocaran a la Mirona (Salt). Les entrades costen 6 euros anticipades (Casal El Forn, Tallaferro, Casal 4 Rius o en aquest enllaç) o 8 euros a taquilla. Serà divendres 4 d'octubre a partir de 2/4 de 10 a la Mirona. Us hi esperem!