dimecres, 18 de setembre del 2013

Al Pont de la Barca hi haurà una desgràcia

L'anomenat Pont de la Barca, connecta els barris de l'esquerra del Ter amb la resta de la ciutat de Girona tot travessant el riu. És una via que cada dia absorveix milers de vianants, ciclistes, motoristes, automobilistes i camioners. El pont és estret i el pas per vianants i ciclistes és extremadament estret i sobretot molt perillós, perillosíssim.

Les elevades velocitats dels vehicles motoritzats (el topall és de 20km/h però s'hi agafen velocitats de 80-90km/h amb regularitat diàriament) i la curta distància entre vianants i cotxes fa que el trajecte a peu per una de les dues voreres, especialment la d'un cantó, sigui un autèntic calvari i un perill extrem.

Hi ha usuaris que fa temps que alerten de la perillositat de la via i som molts els veïns i veïnes que opinem que qualsevol dia pot haver-hi una desgràcia. Només que un vehicle perdi el control uns pocs centímetres n'hi ha prou per envestir a algun vianant o ciclista o tots dos alhora. Recordem que aquest pont és molt transitat per famílies que sovint circulen amb un cotxet de mainada, amb la qual cosa el risc augmenta i molt. Especialment perillós és el pont en hores punta o en dies especials que hi ha més trànsit del que és habitual (Fires, Temps de Flors, manifestacions massives, esdeveniments especials...).

El regidor de mobilitat es va comprometre a l'inici del mandat a reordenar el pont i a fer-hi un carril bici i a reduir el trànsit motoritzat a un sol carril. Però en aquests dos anys i quatre mesos de mandat encara estem en fase de projecte. Sembla ser que hi ha hagut un problema amb els propietaris d'un edifici per on ha de passar el carril, però els mesos van passant i el perill continua. De moment l'únic que sabem és que s'han fet algunes proves però no ens donen més informació ni detalls de l'estat del projecte. Se'ns deia que això estaria enllestit a inicis de 2013 i ja estem encetant el darrer trimestre i de moment res de res.

Cal posar-hi remei i accelerar els tràmits per desbloquejar el projecte i que aquest sigui una realitat ben aviat. Ens hi juguem molt, sobretot la munió d'usuaris a peu i en bicicleta que cada dia fan el recorregut estoicament i exposant-se als perills de les extremes velocitats de molts conductors inconscients i perillosos.