dijous, 27 de març del 2014

El Trueta i la sanitat pública

Des de fa prop de 3 anys cueja una moció presentada pel PSC i aprovada a l'ajuntament de Girona que reclama que es recuperi el projecte de remodelació del Trueta que havia fet el govern tripartit. I ara fa unes setmanes es va tornar a debatre una moció similar que reclamava recuperar aquell projecte. La moció es va aprovar, la CUP hi va votar a favor.

Tanmateix, vull deixar clar que la CUP no vol deixar-se enredar ni per CiU ni pel PSC. D'una banda considerem que l'actual govern de CiU a la Generalitat està desmantellant la sanitat pública d'aquest país, una sanitat que és un autèntic tresor i que ens neguem a perdre. I de l'altra considerem que l'anterior govern tripartit amb el PSC al capdavant també va impulsar mesures privatitzadors i alhora va desenvolupar un projecte de nou Trueta excessivament faraònic en una zona d'alt valor ambiental com és la riba del Ter.

La prioritat absoluta en aquests moments és aturar les retallades de serveis i de drets laborals de la plantilla. La prioritat és blindar la sanitat pública catalana i els drets laborals, depurar la corrupció i garantir una assistència sanitària de qualitat i universal, al servei del ciutadà. I com a segona prioritat hi ha decidir el més aviat possible com s'afronta la renovació i/o nova construcció de l'hospital Trueta. Per part de la CUP serem flexibles alhora de negociar possibles reubicacions i nous edificis més funcionals, senzills i eficients. Dit això, sóc perfectament conscient de la importància que té el Trueta per Girona, tot i que també hem d'entendre que la Girona d'avui és metropolitana i en termes funcionals la ubicació entre Salt o Girona no hauria de ser objecte d'una batalla entre municipis veïns.

Sempre serem al cantó de la sanitat pública catalana, mobilitzant-nos al carrer quan faci falta i aportant idees constructives quan consensuem renovar el Trueta. En aquesta noticia s'explica que hi haurà una reunió entre els portaveus municipals i en Boi Ruiz. La CUP es compromet a portar-hi la veu del carrer.