dijous, 17 d’abril del 2014

Resum del Ple del 14 d'abril, més enllà del Borbó


Aquí podeu llegir una completa crònica del Ple del 14 d'abril. La data era molt assenyalada i com tothom podia preveure, la CUP va manifestar de forma explícita el seu compromís amb els valors republicans, i ho va fer sense tallar-se ni un pèl. Per nosaltres rebutjar la figura del Borbó forma part del nostre ADN militant i aprofitem tots els espais que tenim a l'abast per a manifestar-ho. Sigui en protestes i mobilitzacions al carrer, sigui des de les institucions.  Això va fer posar dels nervis al PP, que va aprofitar l'ocasió per fer partidisme, demagògia i teatre.


Els seus rivals de C's eren presents al saló de Plens i Concepció Veray no va desaprofitar l'ocasió per a marcar paquet polític. Res que a nosaltres ens intimidi; no vam voler entrar en el seu joc polític i ens vam limitar a mantenir la fotografia amb el Borbó de caps per avall. Veray tenia dret a dir la seva opinió i nosaltres ho vam respectar.

El Ple portava pocs temes de govern a debat i el gruix van ser les mocions i el torn de precs i preguntes. Va haver-hi una moció conjunta en defensa del procés sobiranista i dues mocions més de la CUP, així com una del regidor no adscrit Bonaventura. També va haver-hi una moció conjunta (CUP, ICV-EUiA i Xarxa pels Drets Socials) per donar suport al multireferèndum.

La CUP presentava dues mocions, una per retirar l'ordenança de civilitat i una altra per declarar il·legítim una part del deute. La primera es va duu a Ple perquè el Parlament de Catalunya va recomanar que aquestes ordenances posen en risc els col·lectius més vulnerables de la societat. No va prosperar perquè PP-Palomares-CiU es van posar d'acord en rebutjar-la. La segona és una moció tipus que ha impulsat la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute i després d'unes modificacions es va aprovar. A partir d'ara caldrà fer una Auditoria del deute municipal; es gira feina si es vol fer ben fet.

Inexplicablement CiU va votar en contra de la moció del multireferèndum amb arguments que sonaven a excuses i manca de compromís amb la radicalitat democràtica. Caldrà seguir perseverant perquè la moció no va prosperar. Finalment es va votar una moció pel desdoblament de l'N-II. La CUP s'hi va abstenir perquè considerem que el model de desdoblaments, variants i infraestructures a dojo no és sostenible ambientalment, socialment i econòmicament. Apostem per l'AP-7 nacionalitzada i per conservar el territori. El torn de precs i preguntes va ser llarg i dens, com sempre. I també com sempre, moltes peticions i moltes evasives, es van donar.