dilluns, 2 de juny del 2014

Fora Borbons! Visca la República Catalana


La notícia ha sorprès a tothom. Però feia temps que el règim donava símptomes d'esgotament. Crisi econòmica, emergència social, corrupció, esquerdes institucionals, demandes de més democràcia i de dret a decidir. El règim monàrquic heretat de la transició tardofranquista ha esgotat una etapa.


I ara, l'estructura institucional sorgida de la transició de 1978 reacciona i prova de legitimar-se amb una nova entronització. Un procés que sembla ser que culminarà abans d'un mes. És una operació calculada i meditada, per més que des del meu punt de vista estigui abocada al fracàs.

La monarquia borbònica instaurada per un dels dictadors més sanguinaris i cruels d'Europa és una institució antidemocràtica, obsoleta i anacrònica, una institució que s'ha demostrat ineficient i inútil a més de corrupta. El règim no es pot regenerar i ara tenim una nova oportunitat per refermar la fortalesa dels desitjos de llibertat del poble català.

El nostre poble ha de decidir lliurement el seu futur i és moment d'encetar un procés de ruptura que aboqui a una nova etapa. És l'hora de la República Catalana, bastir un nou país sobre unes bases de justícia social que el vell règim és incapaç d'oferir. I també cal que els nostres veïns castellans, aragonesos..., facin el seu propi procés constituent i decideixin a les urnes com volen constituir-se. I si els borbons volen regnar Espanya que es presentin a les eleccions. Nosaltres, però, no tenim tradició monàrquica i volem la nostra pròpia república.

Per això cal rebutjar el procés de successió i cal reivindicar amb més força que mai un Procés Constituent Català que ens obri les portes de la República Catalana del 99%. És l'hora de la república, del socialisme, de la justícia social, és l'hora de la república ambiental i dibuixar per fi la independència del nostre país. Una república que avanci cap a la república dels Països Catalans que el vell règim franquista i monàrquic van voler-nos arrabassar.

Ens ha tocat viure un moment històric únic i apassionant i tenim el repte de conquerir la llibertat, un repte que entre tots bastirem amb urnes i democràcia d'arrel. Sortim als carrers i places de pobles i viles. Sortim avui a la plaça del Vi i que soni ben alt i fort el desig i anhels de llibertat. Cridem República i cridem visca Catalunya i visca la classe treballadora!