divendres, 25 de juliol del 2014

Capgirem Girona!

Ahir va presentar-se Capgirem Girona, un nou espai de treball obert a entitats i ciutadania que pretén construir un model de ciutat alternatiu al que hem conegut durant les darreres dècades sota els governs del PSC i el tripartit, i ara de CiU. Al web capgiremgirona.cat hi trobareu el manifest que es va presentar i la informació que de moment hi ha disponible. Ahir tot just va fer-se pública la iniciativa, i serà en les properes setmanes i mesos que, juntament amb tothom que hi estigui interessat, es concretarà la proposta.

Pensem que és un espai necessari a la ciutat. Cada cop hi ha més gent que demana nous espais i formes de fer política que permetin avançar cap a un trencament amb l'statu quo i construir ciutats i institucions realment democràtiques al servei de la majoria de la gent. La CUP sempre ha tingut aquesta pretensió i hem destinat tots els esforços a procurar arribar al màxim de sectors de la ciutat. Però és evident que sempre es pot fer més i que cal reinventar-se per donar resposta a les demandes socials i als canvis que van succeint.

I en aquest cas, la proposta de Capgirem Girona pretén donar un nou impuls al nostre projecte, vol ser una porta oberta i una invitació a eixamplar l'espai que fins ara hem representat, per convertir la CUP en una eina útil per aquest sector de gent cada cop més majoritari que té ganes de treballar i lluitar per una ciutat, un país i un món realment just i democràtic.

D'altra banda, volem que aquest espai també ens serveixi per encarar l'horitzó del 2015, en què les eleccions municipals tindran un paper molt rellevant. La CUP no vol plantejar-se la preparació de les eleccions de manera tancada, sinó el màxim de participativa possible, i per això vehicularem tot allò relacionat amb les eleccions a través d'aquest espai. Volem que tota aquesta gent que s'impliqui amb Capgirem Girona a l'hora de construir aquest projecte alternatiu per Girona, després també tingui un paper protagonista a l'hora de decidir com ha de ser el projecte electoral que presenti la CUP a les eleccions municipals.

Per tot això, personalment i en nom de la CUP us animo a participar en aquest nou espai. De moment s'ha convocat una assemblea de presentació per al dijous 4 de setembre a les 19.30h a la Marfà, i de cares a l'11 d'octubre s'està preparant una 2a Trobada per la Unitat Popular, aquesta vegada sobre el model de ciutat. Igualment, es crearan grups obert de treball temàtics i territorials, per anar definint com ha de ser aquest projecte de ciutat realment just i democràtic que volem per demà. És l'hora de capgirar Girona!