Quan CiU va guanyar les eleccions el maig de 2011 poc ens imaginàvem que una de les seves obsessions seria desmantellar les polítiques ambientals a la ciutat de Girona. Quan va fer públic el cartipàs ningú tenia idea que es col·locaria al capdavant de la regidoria de sostenibilitat una simple quota de partit per cobrir l'expedient.
Un representant destacat d'Unió Democràtica com Jordi fàbrega va acumular d'entrada la gestió del projecte ferroviari, de sostenibilitat i de participació. Una fita impossible d'assolir, com s'ha encarregat de revelar el pas del temps. Però ben pensat, Puigdemont ha col·locat a la persona ideal per desmantellar les polítiques ambientals i reduir-les a la mínima expressió.
La inacció i la manca d'il·lusió i empenta que ha demostrat Fàbrega durant aquests tres anys de mandat han estat el binomi perfecte per situar Girona a la cua de les polítiques ambientals de les capitals catalanes. No hem avançat gens en política de residus ni hem fet cap pla per reduir les emissions de CO2, igual que s'ha reculat en gestió de la biodiversitat i recuperació d'espais o en la gestió intel·ligent, pública i racional de l'aigua. Tampoc la política energètica ha experimentat cap impuls en estalvi, eficiència i foment d'una nova cultura de l'energia. Per sort, les polítiques de mobilitat han quedat al marge de la "gestió" d'Unió Democràtica.
En aquests tres anys no hi ha cap política activa de transformació, no s'han fixat objectius i tot plegat s'ha limitat a anar fent sense més. Així, la nostra ciutat, Girona, amb una tradició ambientalista molt viva, s'ha convertit en un municipi on el medi ambient no és cap prioritat i on la insensibilitat ambiental del seu equip de govern és el full de ruta de la gestió diària. Tot plegat ben trist, però és una realitat que l'alcalde ha permès i ha fomentat. Qui n'ha sortit perjudicat ha estat la ciutat, el medi natural i els habitants de Girona. Esperem que un període tant fosc en una regidoria tan estratègica com és la de sostenibilitat i medi ambient no es torni a repetir en un futur.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada