divendres, 4 de juliol del 2014

Girona, capital de la ruptura democràtica

Com es pot comprovar, a la regidora Concepció Veray i a tota la plana major del PP els cou que Girona sigui un referent de la ruptura democràtica cap a la independència. De fet, el món de caspa i corrupció que representa el PP fa molts anys que no pot sofrir que els gironins i les gironines manifestem públicament el nostre compromís amb el dret a l'autodeterminació del poble català. Com tampoc poden sofrir que ens manifestem en defensa de la sanitat pública, del dret a l'habitatge i de l'educació pública, de qualitat i en català.

A propòsit de l'esdeveniment que per tercer any consecutiu celebra el diari El Punt Avui, "Catalunya vol viure en llibertat", ha aparegut una entrevista a l'alcalde Carles Puigdemont en aquest rotatiu. En l'entrevista l'alcalde afirma que vol convertir Girona en un parc temàtic del sobiranisme i això ha encès les ires del PP i de l'espanyolisme.

Però tot plegat es tracta només de comèdia i teatre. Puigdemont i Veray, acompanyats d'un llarg seguici de monàrquics i botiflers, van participar activament i entusiasta al Fòrum Impulsa, tot rient les gracietes de Felip VI i la seva cort d'aduladors. O sigui que darrera de la caspa d'uns i el foc d'encenalls dels altres estan units i ben units per interessos personals i polítics.

Voler convertir la ciutat en un parc temàtic del sobiranisme és rebaixar els continguts polítics i socials del camí cap a la ruptura, i cada cop s'ensumen més pistes de la voluntat d'aigualir aquest procés. Efectivament, nombrosos articulistes de l'orbita convergent van tirant aigua al vi i treuen ferro a la voluntat de votar el 9 de novembre. Amb els típics arguments infantils de sempre ens van diguent que això de la desobediència espanta i que és millor anar a unes plebiscitàries, o sigui, anar cap enlloc.

Per tot això convé recordar que Girona fa dècades que expressa el seu indepedentisme i que acompanya al conjunt del país en el camí cap a la ruptura democràtica i la creació de la República Catalana, una base excel·lent per bastir un procés constituent que ens condueixi a una independència real de l'estat espanyol i de la dictadura dels mercats. Agradi o no a Puigdemont i Veray, anem cap a la ruptura i ni els parcs temàtics d'uns ni les amenaces d'altres ho podran aturar.