dimecres, 27 d’agost del 2014

La força de la gent, un cop més

S'acosta l'Onze de Setembre i, un any més, es preveu una diada massiva de mobilització popular en defensa del dret d'autodeterminació i la independència del nostre poble. La V que es farà a Barcelona ha de servir una vegada més per demostrar al món sencer, a l'Estat espanyol i a nosaltres mateixos la nostra determinació profunda de tirar endavant un procés democràtic i popular de canvi polític i social, que ens condueixi a la independència i a l'inici d'un procés constituent per fixar les bases d'un nou país.

En aquest sentit és imprescindible la presència de tothom en aquesta nova mobilització, segurament la més determinant dels darrers anys, i per això des de la CUP fem una crida al conjunt de la societat gironina i catalana a inscriure-s'hi i participar-hi per assegurar-ne l'èxit. Tothom hi és necessari i imprescindible, per tal de convertir l'Onze de Setembre en un nou tsunami popular que escombri qualsevol ombra de dubte respecte a la fortalesa del procés i la perseverança de la gent en el camí que hem marcat.

Comença una tardor que serà crítica, i en què ens caldrà una gran capacitat de fermesa i intel·ligència col·lectiva. L'oportunitat que tenim davant és única, sens dubte, però els riscos i els perills que el procés descarrili i no arribi a bon port també són considerables, i d'això n'hem de ser conscients. En aquest sentit, un cop més la mobilització popular és l'única garantia d'èxit. Hem de mantenir el protagonisme i la punta de llança del procés en la força de la gent, que al capdavall és el que fins ara ha fet que aquesta empresa arribés tan lluny.

Les amenaces de l'estat s'intensificaran, tant les provinents de les institucions com les del feixisme espanyolista que campa lliurement als carrers. I davant d'una actitud de l'estat que sabem segur que serà creixentment hostil, ara més que mai hem de convèncer-nos a nosaltres mateixos de fer el nostre propi camí, sense que les prohibicions espanyoles ens condicionin. Cal tenir clar que per poder accedir a la independència caldrà materialitzar una ruptura democràtica amb la legalitat espanyola, i això implica fer passos unilaterals i exercir la desobediència civil i institucional. Qui a aquestes alçades no ho tingui clar és o un beneit o un estafador.

Per tant, sortim al carrer un cop més per garantir que el 9-N les urnes seran al carrer i podrem exercir el nostre dret a decidir el futur polític. La legalitat espanyola no té cap legitimitat, i és l'hora que ens activem d'una vegada per construir des de zero un país realment democràtic, ens permeti desempallegar-nos de les elits (foranes i nostrades) que ens han dut fins l'abisme, i d'un sistema polític i econòmic que ha esdevingut una xacra inaguantable per al conjunt de les classes populars catalanes.