dimecres, 3 de setembre del 2014

Comissions informatives prèvies al ple del 8 de setembre

A continuació us deixo un resum dels principals temes que van tractar-se en les comissions informatives prèvies al ple municipal que s'han celebrat aquesta setmana, a les quals hem assistit l'Anna Pujolàs i jo mateix. Recordeu que a partir de dijous a la tarda podreu consultar l'ordre del dia del ple municipal del dilluns 8 de setembre a girona.cat/ple

ALCALDIA

- No hi ha res destacable. L'alcalde informa que properament farà una ronda de contactes per parlar de la rehabilitació del Modern. També es parla de dels actes de l'Onze de Setembre.


PROMOCIÓ I OCUPACIÓ

- S'explica que no es donarà conformitat a la demanda de Vilablareix i Sarrià de Ter de formar part d'una nova delimitació de la Trama Urbana Consolidada. Darrere de tot això hi ha els plans de l'alcalde de Salt per implantar una immensa nova superfície comercial i la CUP de Girona ja ha rebutjat completament aquesta possibilitat. Fem una nova crida al diàleg entre municipis i a la defensa del comerç local i de barri.

- Hi ha una modificació del PGOU, del sector de l'Aurora. Fa més de 10 anys que hi ha hagut recursos en contra de la reordenació del sector. L'ANG i alguns veïns s'oposaven a la construcció d'una gran discoteca. Finalment propietaris i ajuntament arriben a un acord i l'ANG ho valora positivament. Hi ha consens de tots els grups de modificar la proposta. Es restaurarà la zona i hi haurà un vial nou integrat al paisatge. També a la zona de la Xarxa Natura 2000 hi queda una torre d'alta tensió que impacta sobre el paisatge i que hi ha força dificultats per retirar.



HISENDA


- L'empresa Unipost ha presentat un recurs perquè l'ajuntament no ha acceptat la baixa temerària que ha presentat (Serveis Postals)

- Parador del Güell. Aquesta zona de les Hortes de Santa Eugènia va ser requalificada pel tripartit com a urbanitzable per a fer-hi un gran hotel i d'altres edificacions. La crisi va trencar els seus plans i ara l'equip de govern de CiU vol vendre una parcel·la per mig milió d'euros (aproximadament) a un propietari. Ara diuen que empreses com ALDI i MCDonalds tenen interès en construir-hi. Diuen que vendre la parcel·la amb la condició que s'hi edifiqui és garantia de que no hi hagi especulació. En definitiva, entre el tripartit i els convergents haurem perdut un valuós patrimoni ambiental i cultural a tocar de la ciutat.


- També a Domeny l'Ajuntament vendrà una parcel·la per uns 98.000 euros. Aquí el tripartit volia construir-hi més de 1200 pisos però la crisi ho ha impedit. Ara CiU intenta reactivar la zona però no hi ha promotors interessats. Això sí, les despeses de manteniment son molt elevades (150.000 euros anuals). El propietari que comprarà la parcel·la farà una benzinera.



CIUTADANIA

- No hi ha cap tema que vagi a Ple.

- Via Pública. El regidor Joan Alcalà explica que s'ha acabat el termini d'al·legacions al Pla de Mobilitat. Des de la CUP li demanem que s'ampliï el termini i diu que no és possible però que s'acceptarà debatre propostes en el marc de la Taula de Mobilitat


- Entra en servei el carril bici del Pont de la Barca, que de moment funciona molt bé.

- Sostenibilitat: Hi ha molts senglars per la rodalia de Girona i a la mateixa ciutat. Es treballa amb els agents rurals per a controlar la superpoblació.

- S'ampliarà la zona de passeig per a gossos del Parc del Migdia i també es pintarà la passera.

- Hi ha talls d'aigua a la sèquia Monar perquè s'han de fer reparacions.


SERVEIS A LES PERSONES

- No hi ha cap tema que vagi al Ple.


- Matrícula escoles: hi ha 98 alumnes menys que el curs anterior però no es redueix cap grup. Han quedat grups ben distribuïts i equilibrats respectant la matrícula que han fet les famílies. Inici de curs amb normalitat absoluta. Al nou institut comencen dos grups a 1r d'ESO.


- Joventut: s'obre termini per 4t any consecutiu per demanar beques per qualsevol tipus d'estudis


- Font de la Pólvora: es signa un conveni amb Fecsa-Endesa segons el qual l'empresa instal·la nous comptadors. Caldrà pagar, això sí, els tècnics que facin la instal·lació. Les famílies que tinguin informe dels Serveis Socials de l'Ajuntament només hauran de pagar el seu consum i 6 euros del lloguer del comptador automàtic. L'Ajuntament avala i assegura el pagament d'aquests 6 euros (no del consum). A les famílies avalades per l'Ajuntament els queda condonat el deute anterior. Aquestes famílies, d'aquesta manera, quedaran protegides dels talls de llum per sobrecàrrega de la xarxa (gràcies al nou comptador amb limitador). Ja s'ha tramitat l'aval a unes 14 famílies. L'empresa diu que la xarxa ja està bé i preparada per poder subministrar tota la llum a la gent que paga. Aquesta setmana es tindrà el conveni.


- Ajut alimentació: aquest estiu s'ha fet per setmanes (s'ha donat un lot per setmana). Alguna setmana ha baixat una mica el nombre d'usuaris del servei. S'ha obert un centre nou al costat del Centre de Distribució d'Aliments. Tot s'ha fet a través del Banc d'Aliments.


- Fons Salut i Crisi: l'Ajuntament ha rebut 60.000 euros. Una tercera part s'ha donat al Banc d'Aliments. Va haver-hi reunions prèvies, abans de decidir com es distribuirien els diners del fons (entre diferents Ajuntaments i ONGs).