dimarts, 9 de setembre del 2014

El Ple del dilluns 8 de setembre

Ahir va haver-hi Ple i es van tractar diversos temes.

Hortes de Santa Eugènia i Domeny


Varis temes urbanístics importants. L'equip de govern es ven dues parcel·les, una a les Hortes de Santa de Santa Eugènia i una altra a Domeny. La CUP fa més de 10 anys que s'oposa a urbanitzar aquests dos sectors del nostre municipi. Entenem que el sòl agrícola és molt valuós i rebutgem de totes totes que s'especuli o es requalifiqui el sòl agrícola per fer-hi equipaments comercials. Donat que la coherència és un valor no hem dubtat ni un segon a votar en contra de la venda d'aquests terrenys. No hem estat nosaltres qui hem contribuït a eliminar part de les Hortes de Santa Eugènia o de Domeny.


Aurora 


Fa anys els propietaris d'uns terrenys al Pont Major volien construir una discoteca a tocar del riu amb un gran aparcament. Després d'anys de contenciosos i de crítiques s'ha arribat a un acord que satisfà una de les parts, l'ANG. Això sumat a que hi ha hagut molt de diàleg i una visita al terreny ens ha convençut de que el que es vol tirar endavant és viable i respectarà el riu Ter i el perimetre de la Xarxa Natura 2000


Mocions


Moció del PSC per fer desenvolupar el Pla d'ascensors. 


La CUP va votar aquesta moció i es va aprovar amb l'abstenció de l'equip de govern i els vots favorables de la resta de regidores i regidors.

Sense Sostre a Girona


La CUP va presentar una moció sobre les persones sense llar a Girona. Fa unes setmanes un membre de l'equip de govern va recomanar no donar almoina a les persones que en demanen als carrers. Es va generar un debat interessant però la moció va generar molta tensió en l'ambient. Tant el nou equip de govern com el vell recelaven de la moció. CiU i PP van tirar de la vella política però ICV-EUiA va dir que l'incomodava que es doni diners als sense sostre i recordava que la nostra feina era garantir la dignitat de les persones, cosa que l'almoina no garantia. Un argument que vaig dir que compartia alhora que vaig comentar que el responsable de les desigualtats i la pobresa estructural és el sistema capitalista que volem enderrocar. I donat que no ho aconseguirem d'avui per demà ens semblava que no es podia impedir la solidaritat a les persones que lliurement vulguin donar diners als pobres que en demanen al carrer. La moció no es va aprovar i només va tenir 6 vots.


Moció d'Aigua és Vida sobre el cànon 


La CUP va presentar una moció d'Aigua és vida sobre el cànon de les depuradores que el govern de CiU pretén privatitzar a través de la concessió a l'AMB ( amb presència de capital privat) del cànon que paguem els ciutadans amb el rebut de l'aigua a fi i efecte que es destini al sanejament de rius i ecosistemes hídrics. La moció no es va aprovar i va tenir l'oposició frontal de CiU, l'abstenció de PP i PSC i els vots favorables de la CUP, ICV i 2 regidors no adscrits.