dissabte, 13 de setembre del 2014

Més barris amb festa major

Les darreres alenades de l'estiu d'aquest mogut 2014 ressonen en alguns barris de Girona a ritme de festa major. Santa Eugènia fa dies que està de festa i aquest cap de setmana clou un programa farcit d'actes festius, lúdics i reivindicatius, que culminarà amb sardanes, ball, festa infantil i la gran batucada final.  I el barri de la Devesa-Güell ha apretat fort l'accelerador d'una festa curta però intensa que culminarà aquest vespre amb un concertàs de la Tosca Brava.

Muntanyes amunt, a Montjuic, la festa major, també curta i intensa farà gresca i disbauxa per a grans i petits en un escenari incomparable com son els turons de les Gavarres.  Per si fora poc, més avall, a la Vall de Sant Daniel continuen amb la festa que va arrencar el passat cap de setmana. Aquesta és la Girona dels barris i els pobles, la Girona popular on viu la gent i on hi passen coses.

Escenaris reals de gent senzilla, amb totes les contradiccions i mogudes que hi ha als barris i als veinats. A mi m'agraden aquests espais perquè hi podem conviure tots, ideologies, cultures, punts de vista, generacions diverses....probablement un anticapitalista ecologista independentista com jo s'asseurà al cantó d'algun burgès pragmàtic tot prenent una cervesa i mentre xerren descobrirem que estem als antípodes...però la festa continuarà, com ha de ser. Visca la festa major!