dilluns, 15 de setembre del 2014

Votarem!

Un emotiu vídeo fet per la gent del col·lectiu la Pioxa de Bordils resumeix molt bé quin és el sentiment que ara desborda en gran part del país, el desig de llibertat i les ganes de decidir el nostre futur votant el proper 9 de novembre. Els carrers de Barcelona es van omplir l'Onze de setembre en un esclat d'alegria desbordant, en una festa democràtica i carregada de força i vigor. S'ha acabat l'autoodi i s'ha acabat la claudicació, el pujolisme està enterrat i aquest moment màgic de la història entronca amb les etapes més valentes i elevades de la nostra història col·lectiva.

Venim de lluny, de molt lluny. La nostra és una història col·lectiva de derrotes, el nostre himne n'és una prova. Però som terra de revoltes i bullangues, terra que no oblida les seves arrels i que vol construir un futur de llibertats; per això som tossuts de mena i perseverarem en la nostra determinació de decidir a les urnes. 1,8 milions de persones vam parlar als carrers de Barcelona, el missatge era clar i nítid i les ànsies de llibertat i democràcia sacsegen les estructures caduques que regeixen aquest petit país mediterrani des de l'any 1978 quan el pacte post-franquista es va consumar.

En el camí cap al 9 de novembre hi haurà renúncies i pressions, de dins i de fora, com era previsible. Els legalistes pressionaran tant com puguin per espantar-nos i els enemics de la democràcia empraran tota mena de mitjans per impedir que les urnes parlin. Els qui volen impedir que el poble parli s'expressen amb moltes veus, des de falangistes fins a legalistes, catalanistes pragmàtics i autonomistes convençuts. Un ampli ventall ideològic que va de l'extrema dreta a l'esquerra lerrouxista provarà per tots els mitjans d'aturar aquest tsunami cívic que un cop més va sortir el carrer l'onze de setembre. Però cap tribunal ni cap política de vol gallinaci podrà aturar el que és imparable, que el poble català votarà el 9 de novembre per decidir el seu futur. Ho farem, amb unitat i perseverança, amb determinació i intel·ligència, amb generositat i valentia. Comença ara una etapa decisiva que culminarà el 9 de novembre amb la vista posada en el procés constituent que posarà les bases per a decidir-ho tot. Som-hi!