diumenge, 12 d’octubre del 2014

Un Ple extraordinari sobre Sant Narcís, les obres del TAV i el Parc Central

Fa uns dies el TAV al seu pas per Girona va experimentar un episodi que ha donat la volta al món. La força d'una petita riera va convertir una faraònica i moderna infraestructura en un autèntic desastre que va desfermar la indignació dels usuaris del TAV. Les autoritats locals, nacionals i estatals s'han afanyat a mobilitzar tots els recursos possibles per tal de restablir la "normalitat". És a dir, restablir el servei del TAV i continuar deixant les obres de reposició del Parc Central i rodalies totalment empentanagades per uns quants anys més.

Des que van  començar les obres s'han celebrat dues audiències públiques i dos fòrums ferroviaris oberts a la ciutadania. S'ha constituït també una comissió de seguiment en què hi participen els veïns més afectats. Però val a dir que aquest exercici de transparència s'ha mostrat insuficient davant la magnitud de la tragèdia.

Fa prop d' un any veïns de Sant Narcís reclamaven un Ple extraordinari sobre les obres i per diverses circumstàncies s'ha anat ajornant. A dia d'avui aquest Ple encara no s'ha celebrat i està clar que això no pot continuar així. Cal fer un Ple extraordinari el més aviat possible,  i cal fer-lo centrat en Sant Narcís però amb el benentès que el tema afecta a tot Girona; és un problema de tota la ciutat i aquesta no se'n pot desentendre.

Al Ple del dilluns 13 d'octubre i segons ens han informat, hi haurà una declaració institucional sobre les obres i el TAV. Per signar-la la nostra condició serà fixar una data propera pel Ple extraordinari.