dimecres, 14 de gener del 2015

La mesquinesa de la dreta

El Ple del dilluns passat a l'ajuntament de Girona ser una nova oportunitat per tastar la mesquinesa i actitud de la dreta política representada al Ple. Si alguna cosa tenen en comú el PP i CIU és que disposen d'un talent innat per arribar a acords. L'endogàmia ideològica en la qual viuen instal·lats els empeny a arribar a acords perquè comparteixen el mateix ideari i model de ciutat.. Això no és nou i no ens hauria de sorprendre. Puigdemont i Verai son de la mateixa pasta i quan eren a l'oposició s'entenien de meravella.

Però al Ple d'ahir l'actitud va ratllar la supèrbia. Amb un estil clàssic i xulesc el portaveu de CIU despatxava arguments i desgranava raons, molt respectables i legítimes, però calcades de les que esgrimia el PP i amb una actitud de que ratllava el paternalisme.  Va molestar-me el to burleta que emprava el portaveu de CIU envers la Pia Bosch quan defensava una moció sobre l'Hospital Trueta. Però aquesta actitud xulesca no li va servir de res perquè la moció es va aprovar i ahir la Pia bosch va aconseguir el suport d'una majoria de regidors.

No vam tenir tanta  sort nosaltres quan vam defensar una moció per fomentar la transparència i la participació. Se'ns va acusar de presentar mocions trampa, de fer enginyeria política i de voler convertir una Audiència Pública per fomentar la transparència envers la tramitació del pressupost en un acte electoral al servei del govern de CIU. També se'ns va acusar de presentar la mateixa moció diverses vegades i de fer electoralisme. Arguments de perfil baix i formes xulesques alhora que coincidència meridiana entre CIU i PP.

El flirteig d'aquest parell es va repetir quan vam demanar que les declaracions del Cap de la Policia Municipal de Girona no quedessin impunes. PP i CIU van fer una defensa aferrissada del comandament policial i ambdós ens van acusar de no respectar la llibertat d'expressió. No, no és una seqüència orwelliana, és la dreta gironina que pacta amb els seus aliats naturals mentre imprimeix dilació a un  procés sobiranista que si no és fet a la seva mida els fa posar nerviosos.

Sensacions agres les del dilluns, però el sol surt cada dia i la perseverança és un valor que ens agrada conrear. No defallirem i seguirem fent la nostra feina, que d'una banda és representar al Ple de l'ajuntament de Girona les quasi 3000 persones que ens van fer confiança i de l'altre és lluitar i mobilitzar-nos en defensa d'un model de ciutat i d'uns valors basats en la solidaritat, la justícia social, la sobirania i la natura.