diumenge, 28 de juny del 2015

Un fantasma sobrevola la regidoria de sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona

La regidoria de Sostenibilitat de l'ajuntament de Girona està de pega i un fantasma la sobrevola des de fa anys. Des de l'any 2011 fins al passat maig de 2015 ha estat dirigida per en Jordi Fàbrega, un membre d'Unió Democràtica de Catalunya i militant de l'Opus Déi, la famosa secta que tants calers i poder remena. La inoperància i la paràlisis de les polítiques ambientals a Girona han estat les tòniques habituals del mandat i malauradament el govern de Carles Puigdemont no ha fet absolutament res per rectificar la situació.



Fàbrega ha estat al capdavant de sostenibilitat i ni s'ha preocupat d'aspectes capitals com ara l'energia, la gestió de l'aigua, la biodiversitat, la política de residus, la mobilitat o l'urbanisme sostenible. Indiferència, apatia, desgana, manca absoluta d'iniciativa política. Han estat quatre anys molt durs ambientalment parlant i el més calent és a l'aigüera. No s'ha desplegat l'anella verda, no s'ha fet res per restaurar els ecosistemes del municipi ni s'ha potenciat l'educació ambiental, més aviat el contrari. L'oficina ambiental ha estat reclosa en uns baixos del carrer ciutadans, totalment amagada i desprovista de competències i recursos. Els serveis tècnics son els que han anat tirant del carro i les iniciatives polítiques de l'oposició i algunes entitats han salvat els mobles però la veritat és que el desmantellament de la política ambiental ha estat la constant.

I quan encara no ens acabem de refer pels disbarats i la passivitat total del neocon de l'Opus Dei que probablement no sabia distingir una mallerenga blava d'una mallerenga emplomallada ara acabem de saber que el nou regidor de sostenibilitat ( el nom ja ho diu tot) serà l'advocat i membre del Rotary Club Carles Ribas, que durant quatre anys ha gestionat la regidoria d'urbanisme des d'una perspectiva molt clara: desenvolupisme a dojo i promoció econòmica. Aquesta gent viuen en la seva bombolla neocon i no es volen adonar que les polítiques ambientals son estratègiques i imprescindibles. Ens acusen a les esquerres i als ecologistes de fomentar el catastrofisme i responen amb polítiques ambientals epidèrmiques i amb un caire economicista que fa feredat.

Em pregunto quin tractament donarà Carles Ribas a la Devesa i la necessitat de connectar-la amb l'ecosistema fluvial, que farà amb l'anella verda tant prima, raquítica i desconnectada que tenim ara. Que farà amb AGISSA, amb Girona +Neta, amb els residus i l'educació ambiental. Que farà amb el PAES inexistent i amb els indicadors de sostenibilitat que s'han de desplegar, actualitzar i millorar. Voldria saber com desplegarà la moció de l'ANG sobre la transició  energètica i el canvi climàtic, o què farà sobre les Transition Town i la necessitat de desenganxar-se del model fòssil. De moment sabem que els fantasmes sobrevolen aquesta malaurada regidoria, que continua de mala pega.