dimecres, 14 d’octubre del 2015

20 de desembre, data pel referèndum de la República Catalana!

El 27 S ha estat superat amb nota  i som en plena etapa constituent de la República Catalana. La fase d'acumulació de forces per la república està a punt de tocar sostre i avui els cants de sirena de seducció de l'estat espanyol ja no se'ls creu ningú.

No tothom s'afegia a l'aventura de crear un estat propi però donada la naturalesa antidemocràtica de l'estat espanyol i la seva voluntant de judicialitzar la política és més que evident que bona part d'aquells i aquelles que encara es resistien avui son més a prop que mai de donar suport a la creació d'una república catalana i sobretot d'iniciar el procés constituent.

El repte de construir una nova legalitat al sud d'Europa és molt llaminer i les estructures caduques i antidemocràtiques de l'estat espanyol precipiten els esdeveniments. En aquest moment actual d'impas cal donar un impuls al ritme polític i començar ja els preparatius per la redacció de la constitució de la República Catalana. Cal tornar a omplir places i carrers i redactar un text que marqui les directrius de la nova república. I cal posar-se a la feina des d'avui mateix, no perdre ni un sol minut. El temps és or en aquests moments.

Per això cal descartar de totes totes tota formula electoral pel 20 de Desembre. Les bases de la nova república cal bastir-les a Catalunya i seria un error i un cop fatal al procés sobiranista perdre el temps amb nous intents regeneracionistes. La història truca a la porta i l'acte de desobediència col·lectiu que suposa redactar una nova Constitució i sotmetre-la a referèndum el mateix dia 20 de Desembre és l'avantsala del naixement de la nova República.

Ara és el moment doncs de redactar una constitució que incorpori la laïcitat del nou estat, que blindi drets socials i ecològics i que consagri la igualtat, la llibertat i la fraternitat. Ara és l'hora!