dimecres, 7 d’octubre del 2015

"I am also Arnaldo Otegi!

La Directa publica una extensa entrevista al líder de l'esquerra abertzale que és molt recomanable. Arnaldo Otegi porta empresonat des de l'any 2009, acusat d'impulsar la reorganització de Batasuna, el partit independentista i d'esquerres il·legalitzat per l'estat espanyol ara fa uns anys.

Otegi explica coses pròpies d'un pres polític i la dimensió del seu lideratge s'ha reforçat fins a cotes que desborden l'esquerra abertzale o Euskal Herria. Les seves reflexions tenen una dimensió universal i son tot un referent pel conjunt de l'esquerra mundial, a la qual Otegi emplaça a treballar per construir una internacional dels pobles que lluiti per construir sobiranies a través d'aliances polítiques, econòmiques, ètiques, ecològiques, a escala internaciona. El líder de l'esquerra independendentista basca advoca per la lluita per la supervivència humana i ecològica, pel desarmament nuclear i per la pau, per l'autodeterminació dels pobl,es i pel repartiment més equitatiu de la riquesa.



Aquesta dimensió moral i internacional d'Otegi poden ajudar-nos a reforçar i fer el full de ruta que des de Catalunya podem aportar a la lluita per la construcció de les sobiranies. Som immersos en un procés complex i farcit de contradiccions però alhora esperançador i ple d'il·lusions i energia per avançar.

L'empresonament d'Otegi demostra quina és la naturalesa política i jurídica de l'estat espanyol. I tal i com ell ja assenyala en l'entrevista, queda més que clar que no hi ha cap sortida possible en el marc de l'estat espanyol; la recerca d'una solució pactada és ara per ara i probablement en el futur, totalment inviable. Per això ens cal seguir pressionant i exercir la desobediència fins a les darreres conseqüències. La nostra és també una lluita universal i el que passi a Catalunya els propers mesos marcarà també l'agenda internacional de diversos pobles i nacions i de l'esquerra mundial.