divendres, 23 de setembre del 2016

Una oportunitat per aturar l'especulació i els grans centres comercials. A Salt, diguem No a l'operacio especulativa a la zona sud.

Salt és el poble on vaig viure molts anys, el lloc on vaig arrelar i vaig implicar-me. Un poble especial que ha patit, que lluita per fer-se un lloc al món i que malda per preservar el seu territori, la seva identitat.

I precisament ahir el company Sergi Saladie recordava que el que està vivint aquests dies Salt amb tot l'afer de l'IKEA, no és exclusiu de Salt. Altres municipis han viscut el mateix. Sembla mentida però que després de l'esclat de la bombolla immobiliària i totes les conseqüències que va tenir i continua tenint, tornem a caure al mateix error.

Els inversors que hi ha darrera d'aquesta operació ( La Caixa) bàsicament volen fer un bon negoci a costa de desenvolupar comercialment i residencialment una zona immens del municipi de Salt. Pisos, hotels, centres comercials...son les promeses dels inversors i no dubtaran a desenvolupar al màxim el que ja preveu el POUM.

Precisament, aquest POUM és una mostra de com de maldestres som en aquest país amb això de planificar i preservar el territori. Quan tenim creixements del PIB els inversors s'animen i perden el món de vista, i disortadaments els ajuntaments ( amb el suport de partits polítics i ciutadania acrítica) es deleixen per tornar als temps de l'especulació i ingressar quatre molles a través d'una fiscalitat que IKEA no dubta a evadir quan en té l'oportunitat.  Recordem com l'empresa ha entrat en campanya prometent molts milions. Un exercici de fatxendaria en tota regla

El model que ens volen vendre ja el coneixem: destrossar paisatge, més mobilitat en cotxe i contaminació, destrucció dels llocs de treball de la indústria i el comerç local, precarietat laboral, destrucció de terreny agrícola..Molt de màrqueting i moltes promeses, això si. Recordem que TV3 s'ha afegit a la campanya pel SI perquè ha donat veu a l'opció del si i ha menystingut l'opció del No. Vergonyosa l'actuació d'uns mitjans púbics que haurien de vetllar per l'interès general i públic.

Bé, gràcies als companys i companyes de Independents per Salt demà alguns tindreu l'oportunitat de decidir amb el vostre vot el futur no només de Salt sinó de les comarques gironines i m'atreveixo a dir que també del país. Perquè decidireu si voleu més capitalisme desregulat i especulació o bé un model de país més arrelat, honest, perdurable i amb futur.  Diguem si al medi ambient, al territori, a la indústria de la fusta i del moble de les nostres comarques, diguem si al comerç local i de barri, de proximitat i sostenible.