dimecres, 19 de febrer del 2020

NO A LA MAT, NI AQUÍ NI ENLLOC!

Estic molt orgullós d'haver dedicat molts anys de la meva vida a oposar-me a la línia de molt alta tensió de 400.000 volts impulsada per l'empresa Red Eléctrica de España i que ens ha trinxat i travessat el territori. La cicatriu a la terra continua sagnant i les immenses torres embruten el nostre paisatge a l'hora que perpetuen un model energètic centralitzat, opac, ineficient i responsable de la pobresa energètica i el canvi climàtic.

És un goig i un orgull haver conegut companys i companyes que han donat anys de la seva vida a defensar la terra, a lluitar pel territori i en defensa de la gent que hi viu. L'aliança entre Generalitat de Catalunya, Red eléctrica de España, el govern espanyol, els Mossos d'Esquadra i uns mitjans de comunicació servils i obedients al poder s'ha saldat amb multes, repressió, pallisses i un escarment per part del poder.

Però no ens podran aturar, no ens fan por i la nostra lluita serà persistent i resistent. Que es preparin aquests neoliberals perquè no saben amb qui han jugat, ens poden reprimir tant com vulguin o puguin però el nostre compromís es referema cada dia.

La fortalesa del moviment opositor a la MAT rau en una visió integral de la lluita. No som defensors de la visió NIMBY, és a dir, "no construiu això o allò al cantó de casa meva, feu-ho ben lluny". Apostem per un altre model energètic, cert, però sobretot creiem que cal superar el sistema capitalista basat en l'acumulació i construir un nou model postcapitalista basat en el cooperativisme, l'autoconsum, l'autogestió i el respecte al medi i  totes les persones.


Ens han condemnat a 36 mesos de presó i a pagar un total de 43.000 euros en concepte de multes, indemnitzacions, despeses judicials i responsabilitat civil. Per tot això hem llençat una campanya de solidaritat. Qui ho vulgui pot fer aportacions solidàries.

Moltes gràcies a totes i tots pel vostre suport