diumenge, 18 de maig del 2008

La necessitat de reduïr el consum de plàstic

Recentment s'ha llençat una interessant campanya per a la reducció de l'ús de bosses de plàstic a Catalunya; als darrers anys l'ús de bosses de plàstic ha crescut a un ritme desproporcionat. Hi ha estudis que diuen que a Catalunya es consumeixen un total de 110.000 Tones de bosses de plàstic a l'any, l'equivalent a 5,4 bosses de plàstic per habitant., la qual cosa ja representa un 2% dels residus del país. El cicle productiu d'una bossa de plàstic emet enormes quantitats de gasos contaminats i es necessiten grans quantitats d'energia per a la seva elaboració i posterior reciclatge.

Tot plegat fa pensar que el model econòmic basat en el consum massiu i irresponsable és del tot inviable econòmicament i ambientalment. Per això cal treballar per difondre els valors d'una nova cultura ambiental i ètica basada en la racionalitat; simplement es tracta de recuperar la vella cultura de l'estalvi que els nostres avis i avies van aprendre a desenvolupar.

Els promotors de la campanya han difós una proposta de moció adreçada als ajuntaments del país amb la finalitat que un bon gruix de municipis catalans s'adhereixin a la campanya i s'inicïi un procés de reforma legislativa que fomenti l'estalvi i l'eficiència en l'ús d'envasos. No cal dir que l'assemblea local de la CUP treballarà per a què aquesta proposta arribi a l'Ajuntament de la ciutat i Girona s'adhereixi a la campanya.

1 comentari:

Anna ha dit...

Espero doncs, que la vostra proposta sigui ben rebuda per l'Ajuntament, i a veure què farà.
Estic d'acord que s'hagi de treballar per difondre valors en aquesta societat cada vegada més individualista, competitiva i egoïsta.