dilluns, 19 de maig del 2008

L'Equip de Govern de l'Ajuntament de Girona manipula l'opinió pública amb l'afer del pavelló a la Devesa


L'Equip de Govern de la ciutat, encapçalat per l'alcaldessa Anna Pagans, ens vol engaltar un pavelló esportiu al bell mig de la Devesa tant si es vol com si no es vol. Al menys això és el que jo en dedueixo arran de les seves declaracions recents a la premsa.

Jo des d'un principi sempre m'he oposat a la construcció del pavelló esportiu a l'interior de la Devesa; les raons són de tipus ambiental però també social i fins i tot de sentit comú. Es un error greu saturar d'equipaments i serveis un parc com la Devesa que ja està prou fragmentat i desconnectat del seu entorn més immediat. A hores d'ara hi ha ciutadans gironins que creuen que una vegada més s'imposarà la desraó al seny i que en uns pocs anys ens construiran el pavelló; i sobretot comença a estendre's la idea que de res ha servit la mobilització ciutadana a la qual també va contribuïr la CUP.

Aquesta sensació de desànim és de fet lògica, queda clar que l'Equip de Govern actúa amb prepotència i menyspreu. fins i tot el procés participatiu que tantes esperances hi havia dipositat part de la ciutadania s'esborra i es desdibuixa; el procés s'ha convertit en un complicat entramat de tallers que serveixen per marejar la perdiu i desvirtuar la vertadera participació ciutadana.
D'altra banda és de lamentar l'actitud poc decidida del tercer sóci del tripartit: IC-V; i és que la socialdemocràcia revisionista dels post-comunistes no fa més que navegar en la indefinició i l'ambivalència, alineant-se implicitament amb els seus socis .

Tot plegat crea un clima de desconfiança i desànim, com és lógic. Però tot plegat ha de servir per refermar-nos en les nostres conviccions i per continuar alçant la veu, per més que ens vulguin fer callar estem obligats a mobilitzar-nos i fer-nos sentir. En nom de l'higiène democràtica i l'ètica ciutadana hem de continuar organitzant-nos i deixar clar que tot plegat no els sortirà gratis. La Devesa bé que s'ho val.

4 comentaris:

ferran ha dit...

El desànim és fonamental per a un manteniment correcte de la democràcia. Que això està teoritzat i tot pels senyor que hi entenen.

Repartidor ha dit...

De fet això de la "participació ciutadana" és una simple manera de cobrir expedient. Perquè és una participació conduida i condicionada per perseguir i aconseguir uns objectius que ells ja tenen previstos. El marge de maniobra és petit.

En l'únic que consisteix això de la participació ciutadana, és fer creure al poble que sóm nosaltres els qui hem dit l'última paraula. És enganyar-nos.

Jordi Navarro i Morera ha dit...

Si, a sobre encara voldran fer-nos creure que el procés participatiu que han impulsat és modèlic i exemplar
Construiran el pavelló i voldran fer creure que és el que la ciutadania reclama.
Amb això de la participació hi ha una gran confusió, creuen que l'equip de govern ho pot controlar tot i no es tracta d'això sino de descentralitzar els centres de decisió i acceptar allò que la ciutadania decideixi en referendum, obert i transparent.

Anna ha dit...

Quan vaig veure la super foto del pavelló, vaig al.lucinar! És increïble! Com sempre les bones paraules serveixen per manipular. La gran massa accepta, i els qui lliuten per canvis i per millores, al final han de veure com s'alça la mentida i les falses promeses.
Caldria reflexionar sobre quins són els interessos que hi ha darrere d'aquest pavelló? Què es pretén amb aquest projecte? Què es guanyarà? Donat que l'esport genera moltíssims diners. Davant del plantejament d'un projecte sempre hi ha interessos que la ciutadania és la última en assabentar-se. I, qui s'enriqueix sempre són els mateixos: els qui tenen el poder econòmic entre mans.
Cal mirar més enllà, i anar per aquesta via. Les vertaderes intencions és el més interessant en descobrir.
La meva pregunta és quan es deixarà d'enganyar a la població? La resposta és obvia però què hi farem, plantejar-la ja suposa un punt de partida.
Fins aviat!